Home Alcoià L’augment del pressupost del Consorci de Bombers permetrà crear 22 noves places

L’augment del pressupost del Consorci de Bombers permetrà crear 22 noves places

0
SHARE

La gestió del cos de Bombers a la província d’Alacant ve detereminada pel Consorci Provincial de Bombers. L’ens està co-gestionat entre la Diputació d’Alacant, la Generalitat Valenciana i els ajuntaments que entren dins l’àrea d’acció del consorci. Cara a aquest 2020, el consorci ha aprovat un pressupost de 52,7 milions d’euros, la majoria dels quals els aporta l’ens provincial (24,4 milions).

Aquesta xifra suposa un increment pressupostari del 6,5%, orientat, entre altres, a l’augment de nombre de places de bomber xifrat en 22 efectius. Previsiblement, seran repartits pels diferents parcs que el consorci té repartits per tota la geografia alacantina, dos dels quals s’ubiquen a Cocentaina i Ibi respectivament. Probablement, alguns dels nous efectius acaben prestant servei als parcs de la muntanya alacantina.

Les places que van a crear-se aquest exercici són 15 bombers, 3 oficials de servei operatiu, 2 suboficials, un sergent i un operador de telecomunicacions. Amb la creació de les noves places, des del Consorci Provincial de Bombers s’espera millorar els temps de resposta i la capacitat d’un cos del que depenen grans àrees forestals, com les que es troben a l’interior de la província d’Alacant.