Home Alcoi Els tècnics valoren les propostes fetes pels implicats en l’elaboració de l’Ordenança...

Els tècnics valoren les propostes fetes pels implicats en l’elaboració de l’Ordenança de Peatonalització d’Alcoi

148
0
SHARE
Mesa Interdepartamental que dirimirà com s'orientarà la propera peatolització al Centre d'Alcoi.

L’Ajuntament d’Alcoi segueix amb el procés participatiu per dur a terme les modificacions oportunes en l’Ordenança de Peatonalització. Aquesta passada setmana ha tingut lloc una reunió interdepartamental on s’ha donat trasllat als diferents departaments de l’Ajuntament les principals al·legacions a l’ordenança. L’objectiu és poder oferir alternatives viables tenint en compte les diferents àrees que puguen tindre relació amb l’ordenança.

Abans del 3 d’abril hauran de presentar la nova proposta en la qual hauran valorat tècnicament si han de fer alguna aportació que millore, viabilitze o descarte les propostes que s’han fet per al nou text de l’ordenança. Tot després d’haver tingut que revertir la peatonalització davant les protestes veïnals i una sentència judicial en la seua contra.

El següent pas serà el de la deliberació i establiment d’acords. En concret, es faran una sèrie de tallers participatius. El primer consistirà en un debat sobre les al·legacions presentades. El 3 d’abril es farà amb els grups d’interés: associacions veïnals, comercials, empresarials, entitats socials, grups polítics, etc. Aquest debat es farà també el dia 4, sent aquest dia obert a a ciutadania amb inscripció prèvia.

Es faran dos tallers més per establir els acords definitius tenint en compte els debats previs que seran els dies 10 i 11 d’abril. El 31 de maig es retornarà a les persones i entitats participants els resultats definitius i es publicarà l’ordenança. Una vegada es pose en funcionament l’ordenança, es farà un treball de seguiment, i l’any 2025 es realitzarà una consulta pública sobre com s’ha dut a terme la implementació de l’ordenança i es recollirà l’impacte d’aquesta.

Primers passos del procés

El procés participatiu per a redactar la nova ordenança de peatonalització va començar el 29 de gener, dia que va tindre lloc la primera reunió de la Mesa de Mobilitat. En aquesta reunió es va convidar a diferents grups d’interés de la ciutat per a informar-los de l’inici d’aquest procés i quines fases el componen. Van assistir tots els grups polítics de la corporació, associacions de veïns, el col·lectiu per un centre digne, així com representants de la Federació de Comerç Alcoi comercial, comerciants, veïns i tècnics municipals dels Departaments de Participació, Mobilitat, Obres i Serveis. Allí van poder donar la seua opinió i comentar els seus primers suggeriments.

La següent fase va ser la de recollida de propostes, que es va fer entre el 5 i el 21 de febrer. Posteriorment, es va passar a la fase interna de classificació de les propostes, que va començar amb l’enviament de la totalitat de propostes a les persones que hi han participat el 29 de febrer. Després el personal tècnic va fer la classificació respecte a la viabilitat de les propostes i el motiu en cas d’exclusió i ahir com ja hem comentat es va fer la Mesa interdepartamental per a treballar les propostes viables amb el personal expert de cada departament.

“Continuem amb el procés per a donar veu a tota la ciutadania, és un procés en el qual hi ha propostes molt diverses i algunes contraposades, per això sabem que no serà fàcil posar d’acord a totes les persones, però volem dialogar al màxim per a arribar a un acord consensuat que segur serà el millor per a Alcoi i en concret per al centre de la nostra ciutat”, ha explicat el Regidor de Mobilitat, Jordi Martínez.