Inici Cocentaina Cocentaina insisteix en la recuperació de l’Arxiu Històric Notarial

Cocentaina insisteix en la recuperació de l’Arxiu Històric Notarial

233
0
COMPARTIR

A principis d’any, Cocentaina veia com el Col·legi Notarial de València decidia de forma unilateral trencar les negociacions per a que la capital del Comtat albergara l’Arxiu Històric Notarial. De fet, l’Ajuntament va invertir de forma prèvia fins a 9.000 euros en l’adquisició de classificadors per a conservar òptimament els documents. També es va posar a l’abast del Col·legi de Notaris de València instal·lacions per a albergar els documents. A hores d’ara, l’arxiu està dividit en dos i separat entre Alacant i Alcàsser.

No obstant, l’Ajuntament de la vila comtal no ha renunciat a donar cabuda als arxius històrics. Tant és així que una delegació municipal s’ha desplaçat per a reunir-se amb el Subdirector General d’Arxius, a qui han traslladat el malbé que s’ha fet amb aquesta retirada. Un perjuí que no sols afecta a la pròpia Cocentaina, sinó també a la resta de comarques de l’interior alacantí. Molts investigadors de la zona s’han quedat sense poder consultar l’arxiu degut a la seua retirada de Cocentaina.

La delegació contestana ha fet palès a l’administració el seu malestar per una decisió per a la que no se’ls va tenir en compte. Reclament a més el retorn de l’arxiu, més encara hagut compte de que la capital del Comtat va dur a terme totes les accions necessàries per a mantenir-lo a la població.