Home Alcoi Diputació aporta 14,4M€ amb el Pla Planifica a l’Alcoià-Comtat-Foia de Castalla però...

Diputació aporta 14,4M€ amb el Pla Planifica a l’Alcoià-Comtat-Foia de Castalla però redueix les ajudes en Serveis Socials

0
SHARE

Les ajudes del Pla Planifica de la Diputació d’Alacant per a enguany ascendeixen a 14,4M€ per a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Així ho anunciat el Diputat de Desenvolupament Econòmic de l’ens provincial, Carlos Pastor, que a més és el líder de l’oposició que encapçala el PP a la ciutat d’Alcoi. El Pla Planifica és una iniciativa pensada per a aportar ajudes als ajuntaments amb les que dur a terme inversions en infraestructures, contribuir amb les despeses municipals en Serveis Socials i insistir en la campanya de bons de consum.

Les inversions del Pla Planifica per a la muntanya alacantina es divideixen en 3 línies. La primera es centra en subvencionar inversions en infraestructures i suma més d’1M€ només a la ciutat d’Alcoi. La segona línia la integra el Pla Més a Prop, que contribueix en el pagament del funcionament ordinari dels ajuntaments, i ascendeix a vora 6M€ per a les localitats de l’interior alacantí. Altres 2M€ més pertanyen als bons de consum.

Davallades en Serveis Socials

La darrera línia d’inversió provincial amb el Pla Planifica fa referència a Serveis Socials. Unes subvencions que, segons l’Ajuntament d’Alcoi, han caigut una mitjana d’un 76% a les localitats de la zona, passant en el cas de la ciutat dels ponts dels 694.000€ als 264.000€.

Govern municipal d’Alcoi i oposició han intercanviat de nou acusacions en torn tant a les ajudes al funcionament ordinari com a la davallada en les de Serveis Socials.