Home Cocentaina Cocentaina presenta les activitats per a celebrar la diada dels valencians la...

Cocentaina presenta les activitats per a celebrar la diada dels valencians la setmana del 9 d’octubre

428
0
SHARE
Cartell promocional de les activitats.
Cartell promocional de les activitats.

L’Ajuntament de Cocentaina ha organitzat una sèrie d’activitats al voltant de la festa del 9 d’octubre, la diada dels valencians. Enguany, amb motiu de la declaració de Joan Fuster com a Escriptor de l’Any 2022 per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), moltes de les activitats estan centrades en la seua persona.

EL tret d’eixida serà la setmana del 20 de setembre amb la campanya ‘Aforismes de Joan Fuster’, formada per cinquanta panells repartits per tot el municipi. Així mateix, del 23 al 30 de setembre, la Casa de la Joventut acullirà l’exposició itinerant ‘Joan Fuster, una vida il·lustrada’, de l’AVL i el 27 de setembre, s’ha programat una conferència en la qual incidirà en diferents aspectes de la vida i de l’obra fusterians.

Per altra banda també s’ofereixen una sèrie d’activitats vinculades a la Festa del 9 d’octubre a la biblioteca municipal, com la presentació del fullet de la ruta de la muralla ‘Cocentaina, de Jaume I a Roger de Lloria. La vila i la muralla’ el dimecres 5 d’octubre o la presentació del llibre Viure a la caseta, de Carles Rodrigo, el dia 6.

El dia 7 la comunitat educativa oferirà el ‘Correllengua’ al Palau Comtal, per mostrar la vitalitat de la llengua. A les 9 del matí es realitzarà el ‘Pas de la flama’, seguit de la lectura del manifest i més tard, una actuació dels trobadorets amb l’espectacle ‘A xalar’. El dia acabarà amb un recital d’Ina Martí al centre cultural El Teular, qui presenta el seu nou disc, i un concert de la Banda AMCE Santa Cecília d’Elda al Palau Comtal.

El 8 d’octubre al matí tindrà lloc la VIII Ruta de Contacontes de l’Alcoià i el Comtat al Palau Comtal. A la vesprada l’humorista, Eugeni Alemany, presenta l’espectacle «A ningú que li passe» al Teular.

Per finalitzar, el 9 d’octubre començarà amb una cercavila de la Colla de Dolçaines i Tabals Mal Passet des del Passeig del Comtat fins al centre cultural El Teular, lloc on està prevista la lectura del manifest. En acabar, es farà la tradicional dansada a càrrec del grup de Danses Cocentaina. Per a concloure el dia hi haurà una partida de pilota valenciana de modalitat de Perxa a la plaça de l’Ajuntament on jugarà Cocentaina contra Xixona.