Home Cultura L’Alqueria d’Asnar vibra amb el retorn dels Moros i Cristians a càrrec...

L’Alqueria d’Asnar vibra amb el retorn dels Moros i Cristians a càrrec de la Filà Verdugos

544
0
SHARE
Un instant de l'Entrada dels Moros i Cristians del 2022 a l'Alqueria d'Asnar.

Aquest passat cap de setmana i la pròpia jornada d’aquest dilluns 26 de setembre han suposat les jornades centrals de les Festes en Honor a Sant Miquel Arcàngel a la localitat de l’Alqueria d’Asnar. Es tracta de les Festes Patronals, una vegada celebrades ja la Festa dels Fadrins i la Setmana Cultural. Uns festejos que es centren en traure al carrer, 3 anys després els Moros i Cristians.

Els actes compten amb una única filà: la dels Verdugos. Ells són els encarregats de posar en escena la recreació de la lluita per aquestes terres durant la Reconquesta. I ho fan fet amb gran éxit, tant de participació com de visitants que han acudit a la població del Comtat per a gaudir dels seus dies grans. Les festes alquerieres són de les més participatives de la zona, ja que en més de la meitat de la població participa d’elles.

Enguany ha destacat la vistositat dels trages que han desfilat pels carrers de la localitat, encara que l’Entrada no és l’únic actes dels festejos. Des del divendres venen succeint-se tota una sèrie de dinars i sopars de germanor, seguits i precedits d’actes religiosos, esports, mascletaes i, sobre tot, molta felicitat pel retorn dels festejos després de superar la fase més dura de la pandèmia.