Home Cocentaina Cocentaina programa activitats per a divulgar la història de la resin reformada...

Cocentaina programa activitats per a divulgar la història de la resin reformada Torre d’Artilleria

0
SHARE

A l’inici de l’estiu de l’any 2020 finalitzaren les obres de recuperació del Torrejó de l’entorn del Castell de Cocentaina. Després d’un any, el Museu Municipal de Palau Comtal, a través de la Regidoria de Cultura i Patrimoni, ha programat dues activitats per a donar a conèixer l’interés arqueològic i arquitectònic de la torre, així com del procés de la seua recent recuperació.

Per al divendres 4 de juny, a les 20:00h al Pati d’Armes del Palau Comtal, s’impartirà una xarrada divulgativa sobre la intervenció arqueològica i les obres de recuperació del Torrejó a càrrec del Eduardo López Seguí, arqueòleg i responsable de la empresa Alebus; i de Elisa Domènech Faus, tècnica en patrimoni cultural i museus de l’ajuntament de Cocentaina.

Per al diumenge 6 de juny s’han preparat dues visites guiades al Torrejó. Les visites tindran el seu punt d’eixida a la terrassa del Castell a les 9:15h la primera, i la segona a les 10:15 al mateix lloc, amb una durada aproximada de 45 minuts. Entre les 10:30 i les 12:30 h es podrà visitar també el Castell de Cocentaina. Durant la visita seran d’aplicació totes les mesures sanitàries vigents. S’haurà de portar un calçat especial donada la dificultat mitjana de l’accés amb un ferm no regular i un desnivell de 57 metres, especialment al tram que condueix a la Torre.

Les dues activitats son gratuïtes: la xarrada amb un aforament de 40 persones i les visites guiades amb un màxim de 20 persones cadascuna prèvia inscripció a la pàgina web entrades.cocentaina.es. En cas de que les inscripcions no superen el màxim d’aforament establert es podran admetre el mateix dia de les visites més participants fins a completar-ho.