Home Alcoià Obert el termini per a demanar les ajudes del Pla Resistir Plus...

Obert el termini per a demanar les ajudes del Pla Resistir Plus de Generalitat des d’aquest dilluns 31 de maig

0
SHARE

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha valorat la posada en marxa, aquest dilluns 31 de maig, de el pla Resistir Plus que, segons ha assegurat, constitueix “un pas a el front cap a la recuperació que garanteix la viabilitat de les empreses i els llocs de treball”. Per al president, aquesta línia d’ajuts directes de la Generalitat i el Govern central, “permetrà reforçar la solvència de el teixit productiu valencià i contribuirà a reduir el seu endeutament”.

Ximo Puig ha assegurat que “estem superant la pandèmia, i per tant és el moment de la recuperació econòmica, social i de garantir la continuïtat dels llocs de treball”. Per això, ha animat a totes les empreses i autònoms dels sectors inclosos com a beneficiaris a sol·licitar aquestes ajudes directes i finalistes d’entre 3.000 i 200.000 euros, en funció del tipus de tributació, volum de caiguda i mida de l’empresa, i que no es resoldran per ordre d’arribada, sinó per l’impacte de la Covid19 en la seva facturació.

“Aquest pla és un plus d’ajuda, un plus de suport i també un plus d’esforç, ja que des de la Generalitat ens hem compromès a que cap sector afectat per la pandèmia es quedi fora d’aquestes ajudes”, ha apuntat Ximo Puig, que ha recordat que el Consell ha duplicat el nombre de sectors econòmics que podran acollir-se als ajuts, des dels 95 plantejats inicialment pel govern espanyol a un total de 188.

Així mateix, el cap de el Consell ha assegurat que “aquests ajuts suposaran un baló d’oxigen per al nostre teixit productiu, de manera que el compromís de la Generalitat és tramitar-les amb la major agilitat possible, permetent que les empreses encarin la recuperació en aquest segon semestre amb els majors recursos possibles”.

Tramitació de les ajudes

El president ha destacat la necessitat que els ciutadans s’informen dels terminis i dels tràmits necessaris per presentar les seves sol·licituds i “evitar incidències”. En aquest sentit, ha assenyalat que la Generalitat ha posat a disposició dels ciutadans a través de la pàgina web d’Hisenda i Model Econòmic tota la informació necessària i s’ha habilitat un correu electrònic (planresistirplus@gva.es) i un telèfon d’informació, el 960.992.532, per atendre tots els dubtes i consultes sobre la tramitació de les ajudes.

“En total posarem, des de ja, a disposició d’autònoms i empreses més de 647 milions d’euros que han d’arribar en el menor termini de temps possible a tots aquells sectors, empreses i autònoms que han vist com la pandèmia ha debilitat els seus negocis i que necessiten més que mai el suport de l’administració” ha assegurat. De la mateixa manera, Puig ha incidit que aquest “plus d’ajudes” permetrà que “més de 14.000 empreses industrials clau en la nostra economia i que fins ara no havien accedit a ajudes directes per l’impacte de la Covid19, puguin ara veure beneficiades”.

Finalment, el president ha recordat que la major part del comerç minorista, a més de sectors com el cultural o l’audiovisual poden també rebre els ajuts de el pla Resistir Plus. Beneficiaris i despeses subvencionables Poden beneficiar d’aquests ajuts els professionals amb domicili fiscal a la Comunitat Valenciana que hagen realitzat durant 2019 i 2020 una activitat que es classifiqui en algun dels 188 sectors econòmics inclosos, així com els grups consolidats si operen a la Comunitat Valenciana, sempre que hagin patit una caiguda del seu volum de negoci de més del 30% respecte a 2019.

Els ajuts, a més, hauran d’anar destinades a satisfer el deute i pagaments pendents amb proveïdors, creditors financers i no financers, per ordre d’antiguitat, que s’hagin meritat entre l’1 de març de 2020 i el 31 de maig de 2021. Tràmits per a la sol·licitud Les sol·licituds s’han de presentar únicament de forma telemàtica pel que és imprescindible disposar de certificat electrònic o estar inscrit en el Registre de Representants i la seva tramitació es realitzarà en dues fases per agilitzar la seva gestió.

D’aquesta manera, els primers que podran sol·licitar els ajuts seran aquells sol·licitants que tributin pel règim d’estimació objectiva (o mòduls), així com les empreses creades durant l’any 2019 i aquelles que hagin realitzat canvis en la seva estructura mercantil. La quantia màxima d’ajut a la qual poden optar aquests sol·licitants és de 3.000 euros i hauran de sol·licitar cita prèvia des de les 09:00h de dilluns 31 de maig i fins al divendres 4 de juny a través del web de la Generalitat.

Un cop realitzat aquest tràmit, els sol·licitants rebran un mail indicant el dia i franja horària durant la qual hauran d’aportar tota la documentació i formularis necessaris per a formalitzar la sol·licitud. Per a tots els sol·licitants d’ajudes que tributin pel règim d’estimació directa, el procés de cita previa s’iniciarà el dilluns 7 de juny a les 09:00 i finalitzarà el divendres 11 de juny a les 23:59.

Igualment, un cop completat el formulari de sol·licitud de cita prèvia rebran un mail indicant el dia i l’hora habilitats perquè puguin registrar tota la documentació necessària. Els ajuts per a aquest grup de sol·licitants oscil·larà entre els 4.000 i els 200.000 euros en funció de l’impacte de la pandèmia en els seus negocis.