Home Cocentaina Cocentaina secunda la lluita contra la violència masclista i no subvencionarà accions...

Cocentaina secunda la lluita contra la violència masclista i no subvencionarà accions amb el reclam d’un cos de dona

0
SHARE
El plenari de Cocentaina vota la moció pel 25N a l'Ajuntament.

El dijous 16 de novembre, durant el Ple Ordinari de l’Ajuntament de Cocentaina, Compromís i PSOE han presentat la moció “pel 25-N contra la violència masclista i contra les dones”, la qual va ser aprovada amb els 16 vots a favor de les dues formacions progressistes i el PP i amb el vot en contra de Vox.

Entre els acords que recull la moció es troba, en primer lloc, “un sentit record a la memòria de totes les dones assassinades per violència de gènere”, així com el “rebuig a totes les manifestacions d’aquesta violència”. A més a més, l’Ajuntament “dona suport a les mobilitzacions” del 25-N, manifesta “la seua voluntat de fer la prevenció contra les violències masclistes” i “es compromet a facilitar” tota classe de “campanyes dirigides a la prevenció, orientació i conscienciació”.

Un altre dels compromisos que el Consistori contestà ha adquirit en aquest acord és el de “no subvencionar actes en els quals l’entitat organitzadora utilitze com a reclam publicitari el cos de les dones de forma sexista”.

Peticions a Generalitat i Moncloa

D’altra banda, es demana a la Generalitat Valenciana la renovació del Pacte Valencià Contra la Violència de Gènere i Masclista, que s’incremente la dotació pressupostària “en matèria d’igualtat de gènere per continuar augmentant i millorant els recursos que les dones víctimes necessiten, l’atenció primària, psicològica, residencial i formativa ocupacional”, així com mantenir “tots els serveis amb perspectiva de gènere” com la Xarxa Valenciana d’Igualtat.

Al Govern d’Espanya se li sol·licita formalment la renovació del Pacte Estatal Contra la Violència de Gènere i Masclista, així com la reivindicació de “les competències municipals en matèria d’igualtat, prevenció i ajuda contra la violència de gènere, a més d’exigir el finançament necessari”.

Javi Sansalvador, Regidor de Serveis Socials, ha assegurat que “el nou govern manté un compromís ferm amb la lluita contra la violència de gènere i no ens tremolarà el pols quan toque defendre a les dones vulnerables. El nostre objectiu és fer de Cocentaina un espai segur i lliure de violències masclistes”.