Home Cocentaina Cocentaina substitueix 109 luminàries al casc urbà amb les que reduir la...

Cocentaina substitueix 109 luminàries al casc urbà amb les que reduir la despesa elèctrica i afavorir al Medi Ambient

320
0
SHARE
Luminàries LED a Cocentaina.

L’Ajuntament de Cocentaina -mitjançant la convocatòria per a la renovació de l’enllumenat públic per sistemes de major eficiència energètica de l’IVACE- ha renovat els fanals dels carrers Sant Francesc, Convent, Miguel Crevea, Pare Torró, Ausiàs March, Literat Azorín, Ben Khanis, Ben Alsahagi i els de la plaça Anselmo Martí.

L’objectiu primordial d’aquesta renovació és aconseguir major eficiència, menys consums, i reduir les emissions de CO2 a fi de protegir el Medi Ambient. La quantitat a la qual ascendeix aquest projecte és de 43.820,48€, amb el canvi de 109 lluminàries, en les quals la potència passarà de 18,37Kw a 8,40Kw, totes dotades amb tecnologia LED.

En la mateixa línia, es portarà a terme la renovació de l’enllumenat públic en una altra zona de la població, al carrer Donants de Sang, Asil, Francisco Ferrer, Vicent Belda i Juan Maria Carbonell. Aquesta inversió serà de 15.000€ amb càrrec al romanent de tresoreria de l’Ajuntament de Cocentaina i es suma al canvi d’enllumenat que es va dur a terme en altres zones de la població en 2021.

Un poble més sostenible

Des de la Regidoria d’Obres i Serveis contestana es té com a línia prioritària el canvi d’enllumenat públic a sistema LED de tota la població, i ve treballant-se paulatinament per zones. Així mateix, la finalitat és contribuir a reduir les emissions de CO2 i apostar per evitar un augment dels efectes de l’escalfament global. “Portem dos legislatures canviant la llum a tecnologia LED, tant als carrers com als edificis municipals, buscant ser un poble cada vegada més sostenible”, apunta la regidora del ram, Mariona Carbonell.