Home Agres La Diputació destina més d’1,5 milions d’euros per dotar de noves infraestructures...

La Diputació destina més d’1,5 milions d’euros per dotar de noves infraestructures Agres i Alfafara

0
SHARE
Javier Gutiérrez, Diputat de Infraestructures y Assistència a Municipis, amb Antonio Cloquell, Alcalde d'Alfafara.
Javier Gutiérrez, Diputat de Infraestructures y Assistència a Municipis, amb Antonio Cloquell, Alcalde d'Alfafara.

El diputat d’Infraestructures i Assistència a Municipis, Javier Gutiérrez, ha visitat els municipis d’Agres i Alfafara, dues poblacions de la comarca del Comtat on la Diputació d’Alacant ha destinat més d’1,5 milions d’euros a través dels plans provincials Planifica, Més A prop, Més Esport i Més Aigua.

Gutiérrez ha destacat l’aposta de la institució per les localitats de l’Alcoià i El Comtat, a les quals ha presentat com “un exemple del treball que han de fer les administracions per garantir el desenvolupament”. Segons ha assenyalat, “en aquestes comarques s’han invertit més de 19 milions d’euros al llarg d’aquesta legislatura a través dels Plans Planifica i + A prop”.

Visita a Agres

El diputat s’ha reunit en primer lloc amb l’alcalde d’Agres, Rafael Sanjuan, i amb la regidora Maria Garcia Pascual per conéixer els projectes subvencionats. Entre ells, es troba la renovació de la pista poliesportiva, l’adquisició d’un immoble al Carrer Major i diverses millores en espais públics i enllumenat. A més, Gutiérrez ha visitat la zona on està projectada l’adequació d’un aparcament per a autocaravanes i la millora de camins i de paviment al nucli urbà, obres, aquestes darreres, sufragades a través del Pla Planifica.

En conjunt, la institució provincial ha destinat més de 670.000 euros a aquesta localitat, amb 284.000 dins del Plan Planifica, 348.000 en el Pla Mes a Prop i 40.000 euros en Més Esport. L’alcalde del municipi assegura que aquestes subvencions provincials “suposen un respir i permeten acomplir molts projectes”.

Visita a Alfafara

Javier Gutiérrez ha mantingut una segona trobada amb l’alcalde d’Alfafara, Antonio Cloquell, per visitar les obres finalitzades i subvencionades amb ajuts de la Diputació d’Alacant, que pugen a més de 800.000 euros procedents dels plans Planifica, Més A prop, Més Esport i Més Aigua i que “han millorat els serveis dels ciutadans”. Algunes de les actuacions visitades, ja finalitzades, han sigut l’adequació d’espais públics i millora d’accessibilitat, la instal·lació fotovoltaica en edificis com el magatzem municipal i la Casa de Cultura i la renovació de la xarxa d’aigua potable al Carrer Salvador.

L’alcalde ha destacat que “són unes ajudes molt importants per als pobles de menor població” i que “en Alfafara aporten qualitat de vida”. També es preveu la construcció d’un col·lector de pluvials a la zona oest amb un pressupost proper als 200.000 euros i millores d’accés al nucli urbà i al Camí de Bocairent.