Home Ibi La Guardia Civil desarticula un grup criminal familiar d’Ibi dedicat al robatori...

La Guardia Civil desarticula un grup criminal familiar d’Ibi dedicat al robatori de motlles de ferro colat

2517
0
SHARE
Peces de motlles robades sustretes de la ferrovelleria de Sant Vicent.
Peces de motlles robades sustretes de la ferrovelleria de Sant Vicent.

La Guàrdia Civil d’Alacant ha detingut tres homes i ha investigat tres més en el marc de l’operació Bufadors, tots ells de la mateixa família. Els delinqüents havien estat cometent diversos robatoris en una empresa dedicada a la fabricació d’objectes de vidre a la localitat de L’Ollería. Als detinguts i investigats se’ls han imputat un delicte continuat de robatori amb força a les coses i un altre de pertinença a grup criminal.

Les investigacions van tenir origen el dia 3 d’aquest mes, quan l’equip ROCA de la Companyia de la Guàrdia Civil d’Ibi, durant una inspecció en una ferrovelleria ubicada a la localitat de Sant Vicent del Raspeig, va localitzar diversos motlles de ferro colat utilitzats per a la fabricació d’objectes de vidre pel mètode del premsatge, tots de dubtosa procedència.

Procediment de investigació

Després d’un examen exhaustiu del material trobat, els agents van localitzar el propietari, una empresa de l’Olleria dedicada a l’elaboració de peces de vidre. Els responsables de l’empresa no tenien coneixement que li havien sostret les peces esmentades, per la qual cosa el dia 4 d’aquest mes, l’empresa va interposar una denúncia fent constar la sostracció d’un total de 490 palets amb diversos motlles de ferro valorats en més de 70.000 euros.

Alhora que s’interposava la denúncia esmentada, membres del Lloc de la Guàrdia Civil de Castalla, a l’autovia A-7 a l’altura de la localitat de Tibi, localitzaven una furgoneta que acabava de patir la rebentada d’una roda a causa d’un sobrepés de càrrega. Quan els agents van registrar el seu interior, van trobar quantitat de motlles idèntics als de la ferrovelleria, sostretes de l’empresa de L’Olleria, per la qual cosa es va procedir a la detenció dels ocupants del vehicle.

El 8 de novembre es va detenir una tercera persona, que juntament amb els altres dos, transportaven i venien el material sostret. A més, tres homes més han estat investigats per la seua participació en funcions de suport, vigilància i col·laboració durant un dels últims robatoris. Tant dels detinguts com dels investigats, d’edats entre 19 i 38 anys, són d’una mateixa família. El jutjat de guàrdia i instrucció d’Ibi ha decretat la llibertat amb mesures cautelars dels tres detinguts.

Personal utilitzat

Durant les actuacions acomplertes, l’equip ROCA va comptar amb el suport d’unitats de Seguretat Ciutadana del Lloc Principal d’Ibi i dels Llocs de Castalla i Sax. A més de desmantellar aquest grup criminal, la Guàrdia Civil ha pogut recuperar centenars de motlles metàl·lics amb un pes aproximat de 4.000 quilograms i valorats en més de 20.000 euros.