Home Cocentaina Cocentaina viu confinada la seua devoció a la Mare de Deu del...

Cocentaina viu confinada la seua devoció a la Mare de Deu del Miracle.

797
0
SHARE

Hui 19 d’Abril es compleixen 500 anys del miracle de la Mare de Déu. Una data històrica que des de Cocentaina es vènia preparant amb molta il•lusió. La crisi del Coronavirus ha fet que tots els actes que estaven previstos s’hagen hagut de suspendre i ha impedit que la patrona dels contesta’ns puga eixir al carrer. Però este estat d’alarmar i el coronavirus han impedit que s’hagen realitzat diferents iniciatives.
En la vesprada d’ahir dissabte van ser molts els veïns que es van sumar a la iniciatives d’encendre ciris a manera de fogueres en els seus domicilis.
Hui 19 d’Abril, dia gran, a les 10 del matí tots els veïns vestits de contestans i maseros han entonat l’himne a la Mare de Deu alhora que soltaven globus blancs i blaus. Amb posterioritat s’havien escoltat les campanes de totes les esglésies de la ciutat comtal simbolitzant les salves tradicionals. A les 11.30 i des del Monestir de les clarisses s’ha celebrat una eucaristia a porta tancada que tots han pogut seguir pel nostre canal de televisió TVA, que ha volgut acostar a tot el poble aquest moment tan especial per a tots i que enguany no es podia celebrar.
El matí ha conclòs amb una gran mascletà, tots els contestans des dels seus balcons han explotat centenars de globus, simulant el soroll dels petards.
Una jornada diferent a la que es tènia prevista però que gràcies a totes aquestes iniciatives promogudes per la Piula Unió i recolzades per tots els veïns han fet que el fervor a la Mareta haja estat inundant cada racó de la vila comtal.