Home Cultura Comencen les obres de consolidació estructural al sostre del Monestir de Montserrat...

Comencen les obres de consolidació estructural al sostre del Monestir de Montserrat d’Onil

0
SHARE
Aparells d'obra a l'entrada superior del Monestir de Montserrat d'Onil.

Bona part de l’atractiu patrimonial de les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla el composen -a banda de en les seues manifestacions culturals- els edificis històrics. Son elements constructius que reflecteixen bona part de la història de cada localitat, i que a més solen tindre molts anys d’història. Alguns d’ells arriben als segles d’antiguitat, pel que el seu estat de conservació no sempre és el més idoni.

En el cas d’Onil són varis els immobles històrics que existeixen al seu casc urbà. Un d’ells és el Monestir de Montserrat, que data del segle XIV. Des de fa anys, l’edifici ve patint un estat de degradació que s’agreuja amb cada episodi de precipitacions o nevades. Tant que el seu sostre està en risc de fallida i, des de fa anys, l’Ajuntament d’Onil ha estsat buscant finançament amb el que consolidar-lo. L’any passat, Diputació va aprovar una ajuda de 400.000€ amb el que encetar uns treballs que han començat a materialitzar-se aquesta mateixa setmana.

Primera de vàries fases

Les obres de consolidació del sostre a l’antic monestir son sols la primera fase d’un pla de rehabilitació molt més ambiciós. La intenció municipal és optar a més ajudes amb les que executar successives fases que permeten no sols conservar l’històric immoble del Casc Antic. L’objectiu final és equipar el seu interior per a atorgar-li un ús públic que, inicialment, està plantejat en clau cultural.

Amb la consolidació del sostre, Onil salva de l’enderrocament el Monestir de Montserrat com a un dels grans atractius de la zona més antiga de la població.