Home Destacats Ibi acollirà una fira sobre l’oferta formativa d’FP per a abastir la...

Ibi acollirà una fira sobre l’oferta formativa d’FP per a abastir la demanda de mà d’obra a la Foia

0
SHARE

Des de fa més d’una dècada, les empreses de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla venen alertant sobre la manca de mà d’obra especialitzada que pateixen. Afecta a sectors com el del metall, el tèxtil o el del plàstic, característics de l’interior alacantí. Una realitat que posa en perill l’especialització de la que fan gala les mercantils de la zona. Pal·liar-la és una de prioritats per al món empresarial i les administracions de les comarques, i això només és possible a través de la formació.

Per això, la vila d’Ibi ha convocat per al proper 21 de maig la I Fira de la Formació de la Foia de Castalla. L’esdeveniment congregarà a la vila joguetera a tots els ens amb capacitat formativa en la vessant de Formació Professional presents a Ibi, Castalla i Onil. Es presenta com un aparador orientat sobre tot als joves, per a que coneguen les possibilitats formatives amb que compten a totes tres localitats. Tot a una sub comarca on la inserció laboral que faciliten els diferents mòduls és del 100%.

Continuïtat de la iniciativa

L’oferta formativa present a la Foia de Castalla respon a les demandes del propi teixit industrial de la zona. No obstant, el principal problema és que no hi ha suficients alumnes per a cobrir la necessitat de mà d’obra. D’ací que la primera edició de l’esdeveniment siga només un punt de partida per a següents edicions.

La I Fira de l’Ocupació de la Foia de Castalla tindrà lloc al llarg de tot el matí del 21 de maig al Centre Cultural Salvador Miró d’Ibi.