Home Alcoi Comencen les obres de la fase IV per a millorar subministrament d’aigua...

Comencen les obres de la fase IV per a millorar subministrament d’aigua i sanejament al barri alcoià dels Clots

0
SHARE
Cartell amb les obres de la fase IV al barri dels Clots d'Alcoi.

Aquesta setmana començaran les obres de la quarta fase de les obres del barri d’Els Clots a la ciutat d’Alcoi. L’actuació serà duta a terme per qui va presentar la millor oferta per un valor de 46.760,28 euros. Xifra que millora el pressupost base de licitació que era de 49.920,23 euros per a uns treballs que compten amb un termini d’execució de 2 mesos.

L’objecte principal d’aquesta actuació és la renovació total de les xarxes de sanejament i de proveïment d’aigua potable així com la repavimentació de voreres i calçades. Es preveu adaptar el seu disseny al compliment de les normes d’accessibilitat i la senyalització viària, en l’àmbit d’actuació d’aquesta quarta fase, en el tram del carrer Metge Manuel Rodríguez entre el carrer Oliver i el carrer Pare Vitòria.

Tal com va indicar el tècnic municipal en el seu informe, “les limitacions pressupostàries i la magnitud econòmica de la inversió van obligar des del principi a la divisió del barri per trams de carrers que permetria anar escometent la renovació dels seus serveis, així com la reurbanització d’aquestes”.

Fases anteriors

Ara comença la fase IV, després d’executar la fase III l’any passat, la fase II en 2020 i la fase I en 2019. L’àmbit d’actuació de les fases anteriors va ser en la primera, el tram del carrer Llibertat entre els números 1 i 13 i el carrer ‘Els Clots’. En la segona, el tram del carrer Pare Vitòria entre el carrer Gregorio Casasempere Juan i el carrer Llibertat, el tram del carrer Pintor Laporta entre el carrer Gregorio Casasempere Juan i el carrer Llibertat i el tram entre el carrer Oliver i el carrer Pintor Laporta.

En la fase III es va actuar en el tram del carrer Gregorio Casasempere Juan entre el carrer Oliver i el carrer Pintor Laporta, el carrer Rogelio Sanchis Llorens íntegrament i el tram del carrer Metge Manuel Rodríguez entre el carrer Pare Vitòria i el carrer Pintor Laporta. Queda pendent per a una o diverses fases posteriors els següents trams: Carrer Pare Vitòria entre el carrer Llibertat i el carrer Metge Manuel Rodríguez i carrer Pintor Laporta entre el carrer Llibertat i el carrer Metge Manuel Rodríguez.

Xarxes de subministrament i sanejament obsoletes

El barri de ‘Els Clots’ és un barri construït en la postguerra, al voltant dels anys 50 i està format principalment per habitatges unifamiliars. Per tant, es tracta d’un barri amb una antiguitat superior al mig segle i lògicament la seua urbanització ha esgotat la seua vida útil. Serveis municipals com la xarxa de sanejament i la xarxa de proveïment d’aigua potable presenten problemes d’obsolescència dels seus materials, així com del seu funcionament.

El Regidor d’Obres, Jordi Martínez, ha explicat que “ens vam comprometre amb els veïns a reparar el clavegueram i les canalitzacions, i l’estem fent, aquesta ja és la quarta fase i amb aquesta pràcticament acabarem l’actuació. Aquesta actuació millorarà la vida de la gent que viu en aquest barri alcoià, ja que no sols es renova totalment tant la xarxa de sanejament com d’aigua potable, sinó que a més convertim els carrers en accessibles”.