Home Cultura L’Exaltació Festera i el Pregó criden a Castalla a gaudir de la...

L’Exaltació Festera i el Pregó criden a Castalla a gaudir de la festa dels seus Moros i Cristians

0
SHARE

El calendari de les Festes de cada localitat a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla no sols es centra en els dies principals dels festejos. Per norma general  i de forma prèvia, es duen a terme diferents activitats que obrin boca per a l’arribada dels dies grans. Cosa que ocorre no sols poc temps abans dels dies centrals de les Festes, durant tot l’any. Aquest passat cap de setmana, la ciutat de Castalla ha donat el darrer pas abans de que es celebren les seues Festes de Moros i Cristians, que es duen a terme entre l’1 i el 4 de setembre.

Ha sigut gràcies a la celebració de l’Exaltació Festera, un acte impregnat de música i en el que els món de la Festa castelluda ha escoltat el Pregó de les Festes d’enguany. Una text plegat d’emocions per part de la pregonera d’enguany, Mari Pepa Bernabéu. Festera de tota la vida, ha fet un al·legat en el que ha repassat no sols la seua pròpia història festera, sinó també la d’una població on la dona s’ha oberta camí des de finals del segle XX. Bernabeu ha fet una crida a la joventut a que s’implique en l’organització dels festejos.

Àngels de la Rodella

A banda dels capitans, presents durant tota l’Exaltació, el protagonisme d’aquest acte recau també sobre els Àngels de la Rodella. Es tracta d’un càrrec distintiu dels festejos castelluts i que té íntima relació amb els capitans. Tant que el càrrec, ostentat pels més joves de la Festa, simbolitza la protecció dels capitans durant els actes d’arcabusseria. Els nous àngels han rebut la vara i l’escut de mans dels seus predecessors en el càrrec.

A banda del Pregó i el relleu dels àngels, l’Exaltació ha comptat amb la presència indispensable de la música com a fil conductor.