Home Alcoi Comencen les obres per a estabilitzar la vessant de la Beniata a...

Comencen les obres per a estabilitzar la vessant de la Beniata a Alcoi fins que arribe el projecte definitiu

358
0
SHARE
Primers treballs per a estabilitzar la vessant de la Beniata a Alcoi.

Ja estan en marxa a la ciutat d’Alcoi les obres per a realitzar una reparació puntual del vessant de La Beniata, unes obres que es desenvoluparan al llarg de tres mesos. L’actuació consisteix en la col·locació d’una malla per a contenir el terreny, donant així solució als problemes de despreniments que ha registrat el vessant que dona al carrer Alacant. Es tracta d’una intervenció puntual, i ja està prevista una altra general, que suposarà la definitiva per a tota la vessant.

L’actuació que ja està en marxa ha sigut adjudicada per un muntant entorn dels 70.000 euros. L’Ajuntament assumeix subsidiàriament aquestes obres -és a dir, que les realitza i abona en un primer moment, una mesura adoptada per a agilitzar el procés- si bé s’acordarà amb la Universitat Politècnica de València (UPV) com retornen aquests diners al Consistori, perquè és la titular del terreny.

Projecte definitiu en els propers mesos

Quant a l’actuació per a tot el vessant, cal assenyalar que ja s’està redactant una memòria, que previsiblement estarà a punt aquest mateix mes de maig, i que permetrà conéixer el seu estat general, amb la finalitat de poder avançar cap a la solució definitiva. La vessant de la Beniata posa en risc l’estabilitat de la zona i als vehicles i persones que transiten pel carrer Alacant cada vegada que es produeixen precipitacions quantioses.