Home Cultura Ibi programa tot un seguit d’activitats per a celebrar la tradicional Romeria...

Ibi programa tot un seguit d’activitats per a celebrar la tradicional Romeria a Sant Pasqual aquest cap de setmana

291
0
SHARE
Imatge de la Romeria a Sant Pasqual d'Ibi en 2022.

Els propers 19 i 20 de maig, Ibi celebrarà la seua tradicional Romeria a San Pascual amb una sèrie d’activitats a les quals es convida tot el poble d’Ibi i veïns d’altres localitats a participar. Els actes comencen divendres, 19 de maig, a les 19.00h, amb una cercavila amb la Unió Musical d’Ibi i un vi d’honor al barri de Sant Pasqual, per procedir des d’allà a la marxa nocturna fins a l’ermita, ubicada al Paratge de Sant Pasqual, on hi haurà servei de bar i es realitzarà el tradicional sopar de Romeria.

El dissabte, 20 de maig tindrà lloc la celebració durant tota la jornada. A les 8.30h, començarà la concentració i posterior cercavila, des de la porta de l’Ajuntament fins a l’ermita, portant Sant en processó. A les 10.00h, Santa Missa i cant de goigs i després el típic esmorzar. A les 12.00h, tindran lloc la cucanya i els jocs amb curses de sacs, biga ensabonà i es recupera la cursa des de la Casa del Rei fins a l’esplanada. Hi haurà premis per als guanyadors i la Unió Musical estarà posant la nota musical fins a l’hora de dinar.

Concursos i balls

A més, s’ha organitzat un concurs de truita de creïlla, encara que l’ús dels paellers quedarà supeditat a la normativa que en aquests moments marque la Conselleria sobre el foc. A les 16.00h es realitzaran balls amb la Unió Musical d’Ibi i a les 19.00h serà la volta oficial de la Romeria.

Per a les persones que vullguen pujar al paratge en vehicle, l’Ajuntament habilitarà un servei de bus gratuït, de 9.00h a 14.00h i de 15.30h a 19.00h, amb sortida des de la benzinera Repsol fins al Restaurant Serafines. Enguany, no hi haurà Cross a San Pascual a causa de la baixa participació en aquesta que hi ha hagut en anys anteriors.