Home Destacats ‘Comparteix i Recicla’ posa el focus en abastir de joguets adaptats a...

‘Comparteix i Recicla’ posa el focus en abastir de joguets adaptats a xiquets amb diversitat funcional

0
SHARE

La sub comarca de la Foia de Castalla produeix un de cada 4 joguets que es fabrica a tota Espanya, en particular a les localitats d’Ibi i Onil. La coneguda com a Vall del Joguet alberga també la seu de l’Associació Espanyola de Fabricants de Joguets (AEFJ), que té la seua pròpia fundació. Un ens creat per a cobrir fins solidaris sota una premissa fonamental: el joc és un dret inalienable per a qualsevol xiquet. Però la situació econòmica de moltes famílies suposa un entrebanc per a aportar joguets als seus menuts, cosa per la que la Fundació Créixer Jugant va llançar fa més de 10 anys la campanya ‘Comparteix i Recicla’.

Aquesta iniciativa arriba enguany a la seua edició número 10 i ho fa ampliant l’horitzó d’objectius. Si fins ara es centrava en oferir una segona vida als joguets que els xiquets més afortunats ja no utilitzen, ara s’afegeix altre objectiu. Es tracta de fer arribar eixos joguets als menuts que tenen problemes de diversitat funcional. A més de donar una segona vida aquests productes, aquells joguets que no són aptes són reciclats per persones en risc d’exclusió social, beneficiant també la sostenibilitat del planeta.

Campanya oberta fins el 16 de juliol

‘Comparteix i recicla’ enceta nova edició aquest divendres 23 de juny i estarà activa fins el 16 de juliol. Els joguets poden ser dipositats en els centres comercials de El Corte Inglés o les oficines de Mail Boxes ETC. Des d’allí, són enviats a centres de revalorització que els trien per a descartar i reciclar aquells no vàlids. La resta són enviats allà on més falta fan per a garantir el dret al joc, ara ja no sols de menuts desafavorits, sinó també d’aquells que pateixen diversitat funcional.

Aquesta campanya compta amb la col·laboració de grups de comunicació i de les pròpies empreses jogueteres –entre altres-, que aporten de primera mà els seus productes per a donar-los una segona vida.