Home Alcoi Composteres domèstiques per a que els alcoians puguen crear el seu propi...

Composteres domèstiques per a que els alcoians puguen crear el seu propi compost en llars amb patis i jardins

401
0
SHARE

L’Ajuntament d’Alcoi durà a terme dins de la Campanya Fem Orgànica Alcoi un projecte de Compostatge domèstic dels Bioresidus. Va dirigit a habitants que tinguen un habitatge amb jardí o un pati major de 25 m² -tant en el nucli urbà com en urbanitzacions- i és la primera experiència que des del consistori es vol fer d’activitats compostadores individuals en el municipi d’Alcoi. Es repartiran 100 composteres individuals entre les persones interessades i es durà a terme formació, seguiment i assessorament.

El projecte consisteix en el repartiment de 100 composteres individuals d’un format de 345 litres, formació per fer compostatge domèstic a casa, seguiment i assessorament del projecte i edició d’un llibret explicatiu sobre el compostatge domèstic i el procés de fabricació, a partir de l’orgànica. Les persones interessades a formar part del projecte ho poden sol·licitar a través del correu electrònic compostatge@treserres.es o el telèfon 965537127.

Aquest projecte es durà a terme gràcies a les ajudes que va convocar el maig del 2020 el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITERD) per a promoure actuacions que permeten reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEI) i avançar en la consecució dels objectius de la Directiva Europea de residus i sòls contaminats, del Pla Estatal Marco de Gestió de Residus (PEMAR), així com en el compliment dels objectius relatius a les energies renovables.

Les ajudes es financen mitjançant els Plans d’Impuls al Medi Ambient (PIMA), l’objectiu del qual és impulsar accions a favor de la millora del medi ambient i de la integració de les polítiques de qualitat ambiental amb les de lluita contra el canvi climàtic, i mitjançant la línia específica de finançament ‘Implementació de la Política de Residus, destinada a la implementació del Pla Estatal Marco de Gestió de Residus (PEMAR)’.

Aquesta convocatòria d’ajudes inclou diferents tipus d’actuació per al foment del compostatge, de la recollida separada d’oli de cuina usat per a la producció de biocarburant i de la utilització eficient del biogàs.

“Amb aquest projecte fem un pas més per poder gestionar els mateixos residus orgànics i aprofitar-los des de la llar, sense necessitat de cap transport ni tractament. Dintre de la Campanya Fem Orgànica Alcoi, es vol donar a conéixer en aquesta iniciativa com aquest residu orgànic s’aprofita d’una manera natural i fàcil. Es tracta d’una experiència que abans es portava a terme en els terrenys agrícoles i camps de conreu i que ara es planteja per a cases que disposen d’un jardí o pati i d’aquesta manera que la ciutadania puga entendre que la matèria orgànica és un recurs aprofitable”, ha explicat el Regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre.