Home Alcoi Controls policials a les eixides d’Alcoi per a evitar desplaçaments cara a...

Controls policials a les eixides d’Alcoi per a evitar desplaçaments cara a Setmana Santa

0
SHARE

La pandèmia de coronavirus ha obligat a la immensa majoria de persones que tenien plans en les setmanes que han seguit al 14 de març a cancel·lar-los. La promulgació de l’Estat d’Alarma vigent fins el proper 11 d’abril -i que, probablement, s’apliarà dos setmanes més per part del Congrès dels Diputats- inclou la prohibició de desplaçaments per motius que no siguen de primera necessitat.

A totes les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla estan duent-se a terme tasques de control de moviments per part de les forces de seguretat. Ja han sigut interposades desenes de sancions per incompliments del confinament a totes les localitats. Però ara a idea és impedir que la proximitat de la Setmana Santa estibe a moltes persones a acudir a la seua segona residència fora de la ciutat.

Aquest fet està prohibit pel decret de l’Estat d’Alarma i ja s’ha donat a altres localitats, com en el cas del pont del 19 de març. Per això, Policia Local d’Alcoi, Policia Nacional i Guàrdia Civil estan duent a terme -i ho intensificaran durant les properes jornades- controls a les principals eixides de la ciutat d’Alcoi. Impedir la mobilitat a les segons residències pot evitar la propagació del virus, objectiu fonamental durant les dates actuals.