Home Alcoià Nou poblacions de la muntanya rebran ajudes de Diputació per a reparar...

Nou poblacions de la muntanya rebran ajudes de Diputació per a reparar infraestructures hidràuliques

0
SHARE
Treballs en infraestructures hidràuliques a una localitat alacantina.

La Diputació d’Alacant invertirà 300.000 euros en la reparació de diferents infraestructures hidràuliques a 23 municipis de la província. La Junta de Govern de la institució provincial ha resolt la convocatòria d’ajudes amb què es pretén donar suport als ajuntaments en l’arranjament d’aquest tipus d’instal·lacions “per evitar fuites i pèrdues d’aigua i garantir l’estalvi i l’aprofitament màxim d’un recurs essencial per a aquesta província”, ha indicat la vicepresidenta i Diputada de Cicle Hídric, Ana Serna.

Les subvencions es dirigeixen a la reparació de xarxes d’aigua potable, dipòsits municipals, xarxes de clavegueram i grups de bombers, entre altres infraestructures, i cobriran el 100% del cost en la majoria dels casos. La urgència de l’actuació i el tipus d’obra i la seva incidència en la població actual i en la garantia de subministrament, estalvi d’aigua i millora del medi ambient són alguns dels criteris que s’han tingut en compte en la resolució d’aquest pla.

Localitats beneficiades

Els ajuntaments que comptaran amb aquestes subvencions són Agres, Alfafara, Benilloba, Fageca, Gaianes, Gorga, L’Orxa, Millena i Tibi a les comarques de la Muntanya; Benifato, Confrides, Relleu i Sella, a la Marina Baixa; i L’Atzúbia, la Vall de Laguar, Llíber, Sanet i Negrals, Vall de Gallinera i Xaló, a Marina Alta. Busot i Torremanzanas, a L’Alacantí, Oriola, al Baix Segura, i Fondó de les Neus, al Vinalopó Mitjà, són els altres municipis que es beneficiaran d’aquest programa d’ajudes.