Home Alcoià Costa Blanca augmenta en 1,1M€ el seu pressupost per enguany i reforça...

Costa Blanca augmenta en 1,1M€ el seu pressupost per enguany i reforça les ajudes a associacions turístiques

0
SHARE
Un instant del Consell Rector del Patronat de Turisme Costa Blanca a la capital provincial.

El President de la Diputació d’Alacant, Toni Pérez, ha presidit el Consell Rector del Patronat Costa Blanca, on s’ha aprovat per unanimitat una modificació pressupostària de l’ens, que augmenta els comptes per al 2024 a més d’un milió d’euros, destinats a impulsar la sostenibilitat, la innovació i laccessibilitat de la destinació.

Amb aquesta modificació, la quantia total de la qual ascendeix a 1.111.059 euros, el Patronat Provincial de Turisme “ampliarà diverses línies d’ajudes a través d’una injecció dels romanents extraordinaris que invertirem en projectes que redunden en la qualitat i la reputació de la destinació”, ha avançat el President de la Diputació d’Alacant i de l’organisme turístic. Pérez que ha ressaltat l’aposta de la institució provincial per la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental de la nostra província, així com la importància de la cooperació publicoprivada.

En aquesta línia, el mandatari provincial ha recordat les diferents accions promocionals que es desenvolupen conjuntament entre el Patronat Costa Blanca i les associacions més representatives del sector, així com la col·laboració turística amb molts municipis alacantins, “la qual cosa ens permet generar sinergies que vertebren la totalitat de la Costa Blanca i que ens posicionen com una de les destinacions més demanades de l’arc mediterrani”.

Promoció i ajudes a associacions empresarials

Aquest augment pressupostari permet establir dues quanties màximes per a la partida de ‘Més Promoció’, la primera destinada a subvencions a ajuntaments, amb una quantia addicional màxima de 285.000 euros; i la segona, a institucions sense ànim de lucre amb 225.000 euros més.

Pel que fa als nous projectes singulars o actuacions centrades a potenciar la marca Costa Blanca, s’articularà una aportació addicional a l’Associació Provincial d’Hotels d’Alacant -APHA- per a campanyes de promoció i sostenibilitat social i turística el 2024 de 50.000 euros, que se sumen a la mateixa quantitat inicialment establerta.

A més, la Confraria Castell de l’Olla d’Altea comptarà amb 9.000 euros més, que se sumen als 23.000 establerts al pressupost inicial, a causa del pol d’atracció turística que suposa aquest esdeveniment cultural de projecció mediàtica nacional i internacional i que cada any aplega més de 70.000 persones i estimula la dinamització de l’economia de la zona.

D’altra banda, l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi disposarà d’una quantitat de 40.000 euros per a l’organització i la celebració del II Congrés Internacional de Bandera Blava, que tindrà lloc a l’octubre d’aquest any. Aquest distintiu és un símbol de qualitat i seguretat de les platges i ports i constata que la destinació turística és sostenible, de confiança i fiable.

Estiu rere estiu, la Costa Blanca es converteix a la zona espanyola que més banderes blaves atresora, en aquesta ocasió un total de 86-69 a platges i 17 ports esportius-. Tal com ha ressaltat el president, “el desenvolupament dʻaquest congrés possibilitarà oportunitats dʻintercanvi dʻinformació i activitats de formació actualitzada per a representants locals, nacionals i internacionals”.

Ajudes a la promoció del golf

L’Associació de Camps de Golf de la Costa Blanca i la Comunitat Valenciana rebrà 50.000 euros per fer un estudi d’impacte d’aquest esport a la província. Aquest informe preveu actualitzar les dades del document anterior, elaborat el 2018 i les xifres del qual han crescut de manera significativa en aquest període. El golf genera més de 9.000 llocs de treball cada any, un impacte econòmic de 745 milions d’euros i 500.000 pernoctacions cada any als hotels de la província.

Segons ha detallat el director del Patronat de Turisme Costa Blanca, José Mancebo, “els objectius del present estudi, el desenvolupament, presentació i difusió dels quals ascendeixen a 50.000 euros, són els de ressaltar el paper del turisme de golf com a exemple de subsector en constant innovació tecnològica, que ajuda a incrementar la competitivitat del turisme i exemple d’eficiència en la gestió dels recursos hídrics i la sostenibilitat amb el medi ambient, així com conscienciar la societat que és la aposta més gran contra l’estacionalització”.

També ha assegurat que el golf està enfocat completament a la internacionalització i la vertebració i exerceix un efecte tractor sobre altres subsectors turístics. Finalment, també busca posar en valor la riquesa, prosperitat i benestar social que el turisme de golf genera a la província.

TIC’s

El Patronat Costa Blanca subvencionarà amb 40.000 euros l’Associació Multisectorial d’Empreses de l’Electrònica, Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Telecomunicacions i Continguts Digitals -AMETIC- per al congrés Digital Tourist 2024 que se celebrarà els dies 6 i 7 de juny. El director de l’organisme de la Diputació ha assegurat que aquestes jornades constitueixen un punt de trobada nacional dels responsables de les administracions de les destinacions turístiques intel·ligents amb el sector digital en la cerca de solucions que milloren la competitivitat de l’oferta, així com la seva sostenibilitat econòmica i mediambiental.

Amb més de 70 ponents clau de l’ecosistema DTI i deu taules de debat, juntament amb diferents Keynotes i Workshops, s’abordaran temàtiques relacionades amb el paper de les tecnologies digitals a la transformació del turisme espanyol per seguir millorant el seu important grau de competitivitat internacional.

AMETIC lidera a nivell nacional els interessos empresarials d’un sector divers, dinàmic i innovador que concentra més d’un 30% de la inversió privada en I+D-i i que compta amb la capacitat de creixement més gran de l’economia espanyola.

Així mateix, l’Associació per a la Promoció del Turisme Esportiu a Alacant té 50.000 euros per a l’organització de ‘Costa Blanca Beach Games’, un esdeveniment que arriba a la quarta edició i que s’ha celebrat conjuntament aquests dies a les platges de les localitats del Campello i Alacant. Aquesta cita esportiva ha estimat el seu impacte econòmic en destí en uns cinc milions d’euros, a més de l’induït i de tornada, amb 40.000 espectadors i la participació de 1.800 esportistes

Finalment, tal com ha detallat Mancebo respecte a les accions que desenvolupa i organitza el mateix Patronat Provincial de Turisme, “aquesta injecció pressupostària extraordinària possibilita que continuen diverses accions promocionals com ara press o fam trips, l’organització d’esdeveniments nacionals i internacionals, l’assistència fires i conferències del sector, o també l’adquisició d’un vehicle sostenible, per disposar d’un mitjà de transport d’automoció híbrida”.