Home Alcoi Els nous càrrecs dels Moros i Cristians d’Alcoi 2025 s’estrenen en la...

Els nous càrrecs dels Moros i Cristians d’Alcoi 2025 s’estrenen en la processó del Corpus Christi

0
SHARE

Aquest passat cap de setmana s’ha celebrat la festivitat religiosa del Corpus Christi, que tanca les celebracions de les comunions. Aquest acte és sempre especial a Alcoi, ja que en ell s’estrena el principals protagonista de la major manifestació cultural i tradicional de la ciutat dels ponts: el Sant Jordiet dels seus Moros i Cristians. Tot després de que l’Assemblea General de l’Associació de Sant Jordi (ASJ) l’elegira per sorteig el passat dijous.

Martín Bellver ha portat per primera vegada la bandera de la creu que identifica al patró alcoià, al que se li dediquen els Moros i Cristians  més famosos del món. Enguany, a més, també s’han estrenat en la processó del Corpus els nous càrrecs electes dins l’ASJ, incloent el seu nou president, Francisco García. A més, també ha sigut el primer acte per als càrrecs del 2025: els capitans cristià i moro, Salvador Albero i Indalecio Carbonell respectivament; i els seus alféres, José Cortés i, per primera vegada, una dona, Ana Gisbert.

Balls ancestrals

El Corpus d’Alcoi té des de fa escassos anys un element diferenciador a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. I és que els grups de danses locals han dut a terme durant anys una àrdua tasca per a recuperar balls històrics alcoians, com el de la ‘Moma’, els ‘Cabuts’ o ‘La Magrana’.

El Gremi de Llauradors de la capital de l’Alcoià ha sigut l’ens encarregat de portar a muscles la sagrada forma, eix principal junt als comuniants de la celebració del Corpus.