Inici Destacats Creen a Ibi un mètode de desinfecció per a ubicacions amb grans...

Creen a Ibi un mètode de desinfecció per a ubicacions amb grans concentracions de persones

392
0
COMPARTIR

La reconversió del teixit industrial de la muntanya alacantina per a abastir al sector sanitari comporta no sols noves oportunitats per a les empreses. També la possibilitat d’enllestir mètodes i recursos per a lluitar d’una millor manera contra el coronavirus. El seu potencial de contagi impedeix la celebració d’esdeveniments en els que es donen cita moltes persones. Festivals de música, parcs d’atraccions, actes culturals, centres comercials o les pròpies instal·lacions sanitàries pateixen aquest problema.

Però la capacitat d’adaptació i innovació de les empreses de la zona és una de les seues senyes d’identitat, i les coloca en l’avantguarda d’alguns avanços contra la Covid19. És el cas d’una empresa d’Ibi, que ha creat una cabina per a poder desinfectar a persones que accedisquen a qualsevol dels esdeveniments o ubicacions en les que es duguen a terme concentracions de personal.

El sistema és simple: cada persona passa per una espècie de cabina que pulveritza desinfectant abans d’accedir al lloc en qüestió. Un fet que garanteix que, al menys superficialment, eixa persona no porta damunt el virus. Si a aquest recurs se li afegeixen altres, com el control de temperatura, es pot reduïr considerablement el risc de que qualsevol contagiat puga desencadenar un nou brot inclús amb punts de concentració de persones.

Els seus creadors afirmen que en tant sols 3 segons es pot desinfectar a una persona amb el pas per la cabina. Un element que prompte podria veure’s en punts d’accés a esdeveniments i infraestructures on es concentre gent per a prevenir contra el contagi per coronavirus en plena recta final de la desescalada.