Home Castalla Creu Roja du a terme fins setembre un camp de volutariat mediambiental...

Creu Roja du a terme fins setembre un camp de volutariat mediambiental per a prevenir incendis al paratge del Maigmó

0
SHARE
Un voluntari vigila el paratge natural del Maigmó, al terme de Castalla.

Durant els mesos de juliol, agost i part de setembre, Creu Roja ha estat i estarà duent a terme activitats de vigilància i prevenció d’incendis forestals a l’entorn natural de Castalla. Es tracta un projecte que compta amb la implicació de l’Ajuntament del municipi i que permet involucrar la ciutadania de la Foia de Castalla en la protecció del seu propi patrimoni natural i en la lluita contra el canvi climàtic, així com contribuir a salvaguardar la seguretat de les persones.

Les activitats s’estan desenvolupant, un any més, gràcies a la participació del voluntariat de Creu Roja, dins del Programa d’Ajuts per al Voluntariat Ambiental de la Generalitat Valenciana. Els dies programats, a més de determinats dies amb nivell de preemergència 3 -risc extrem d’incendis forestals-, es realitzen sortides a la muntanya, amb un total de 2050 hectàrees de superfície a vigilar en diferents espais d’interès del Paisatge Protegit de la Serra del Maigmó i Serra del Sit.

Resposta ràpida i conscienciació

Els objectius principals són l’alerta primerenca en cas de sospita d’incendi forestal, la dissuasió que produeix la pròpia presència física, la sensibilització de les persones usuàries del bosc mitjançant consells que puguen prevenir possibles incendis forestals per negligència o per desconeixement i el repartiment gratuït de cendrers de butxaca reutilitzables per evitar l’abandonament de burilles mitjà.

A més, es realitzen tasques complementàries i també d’importància per a la prevenció de incendis, com la sensibilització a través de les xarxes socials i la retirada d’escombraries de la muntanya.