Home Cocentaina Darrers dies per a elegir els projectes a executar amb els pressupostos...

Darrers dies per a elegir els projectes a executar amb els pressupostos participatius de Cocentaina entre 14 propostes

157
0
SHARE
Cartell que anuncia la campanya de pressupostos participatius d'enguany a Cocentaina.

Un any més, l’Ajuntament de Cocentaina ha impulsat els Pressupostos Participatius i, després del període de presentació de sol·licituds, que va finalitzar el 31 de desembre, s’inicia el 2024 amb la publicació de les 14 noves propostes. Cal recordar que, als Pressupostos Participatius del 2023, la proposta guanyadora va ser els 4 nous cabuts que, fa uns pocs mesos, es presentaren públicament a tota la ciutadania.

Una vegada les propostes participants hagen sigut sotmeses als informes de viabilitat i superat el període d’al·legacions (de l’1 a l’11 de febrer) els seus autors podran presentar públicament cadascuna de les 14 propostes. Cosa que ha ocorregut aquest passat 14 de febrer al Casal de la Joventut contestà.

Finalment i fins el 25 de febrer, la ciutadania podrà votar aquelles iniciatives que més els agraden de forma virtual o presencial -Casa de la Joventut i Centre Social Real Blanc-. Aquesta darrera opció estarà disponible tan sols fins al 23 de febrer. No obstant això, les propostes presentades per la ciutadania ja es poden consultar en detall al web dels Pressupostos Participatius.

Propostes aprovades

Aquestes són les 14 propostes validades pel Consistori i que es troben el període de votació: instal·lar un enllumenat a la Via Verda; restaurar les fonts del Raval; canviar la porta d’entrada de vehicles i de l’alumnat de la FPA Beniassèn; recuperar l’antiga presó de la plaça de la Vila; promoure la creació d’un museu en homenatge a Gustavo Pascual Falcó, autor de ‘Paquito el Chocolatero’; crear un sender local; il·luminar el campanar de l’església de Santa Maria; condicionar la plaça del Venerable Escuder; i cCrear un monument simbòlic al cementeri municipal en memòria del cas Ardystil; eElaborar un arbre de Nadal artesà; reurbanitzar i reivindicar el solar del carrer de l’Àngel; crear un catàleg municipal d’arbres monumentals; catalogar i reivindicar les cares d’aigua del nucli històric; i diverses propostes per a Cocentaina i la pedania de l’Alcúdia.

En paraules de Marisa Abad, Regidora de Participació Ciutadana, “ja estan en marxa els Pressupostos Participatius del 2024 i, com a novetat, enguany hem posat a la pàgina www.cocentainaparticipa.com totes les iniciatives, les quals, a més a més, han sigut presentades públicament pels seus autors. Així que ja podeu entrar i escorcollar-les per tal de decidir quina de totes esdevindrà una realitat”.