Home Alcoi Una onada de dòl i solidaritat amb les víctimes de l’incendi de...

Una onada de dòl i solidaritat amb les víctimes de l’incendi de València recorre la muntanya alacantina

316
0
SHARE

La vesprada d’aquest dijous serà recordada per sempre a la ciutat de València com aquella en la que ha tingut lloc un dels pitjors successos de la seua història. Un incendi declarat en un edifici d’habitatges al barri del Cabanyal ha segat la vida de 4 persones, xifra que podria veure’s incrementada, ja que els cossos d’emergència busquen encara a 14 desapareguts.

El del Cabanyal és el pitjor incendi que ha registrat la capital regional en l’època moderna i ha consternat no sols als valencians, sinó a persones de tota Espanya. El tràgic esdeveniment ha atret fins a la ciutat del Túria als mandataris de totes les admnistracions, incòs el propi President del Govern. A més, i sobre tot a la Comunitat Valenciana, ajuntaments, diputacions i la pròpia Generalitat Valenciana han declarat 3 dies de dòl oficial.

Onada de solidaritat a les comarques

Aquestes mostres d’empatia amb els valencians i les famílies afectades han arribat fins l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Ajuntaments com els d’Alcoi, Ibi o Beniarrés ja fan onejar les seues banderes a mitja hasta en senyal de solidaritat per les víctimes del succés. Una mesura que ha vingut acompanyada de la celebració d’un minut de silenci en memòria de les persones que han perdut la vida en l’incendi.

En el cas de la capital de l’Alcoià, a més, s’han suspés totes les activitats previstes per a les properes tres jornades en solidaritat amb València. Aquest fet ha provocat l’ajornament d’esdeveniments previstos per a aquest cap de setmana. Entre ells es troba -entre moltes altres- la Gala Ponts d’Igualtat, destinada a reconèixer a persones i ens implicats amb la igualtat del col·lectiu LGTBI. La data prevista per a la seua celebració és el proper 9 de març.