Home Alcoià Diputació aprova per unanimitat ajudes al desenvolupament econòmic per un valor proper...

Diputació aprova per unanimitat ajudes al desenvolupament econòmic per un valor proper als 2,3M€

276
0
SHARE
Imatge del plenari extraordinari de la Diputació d'Alacant que ha aprovat les ajudes.

El ple de la Diputació d’Alacant ha aprovat aquesta setmana i per unanimitat en una sessió extraordinària la convocatòria d’ajudes destinades a municipis per a la reactivació de l’economia i el foment de l’ocupació. Una partida que torna a créixer enguany, en aquest cas un 10,6%, fins a assolir els 2.285.000 euros.

La modernització de mercats, el foment de l’agricultura, el sosteniment del medi rural, la realització de fires i la creació i el manteniment d’horts urbans són les activitats que es finançaran des de l’àrea de Desenvolupament Econòmic de la Diputació d’Alacant, tal com ha detallat el diputat responsable, Carlos Pastor. El responsable proncial ha precisat que pràcticament el 50% de la partida del seu departament es destina a aquesta convocatòria de subvencions.

Lluita contra el despoblament

En aquesta edició es tornarà a prioritzar, a més, els municipis en risc de despoblació -aquells que figuren a la llista de l’Agenda Valenciana Antidespoblació (AVANT)- en la distribució de les subvencions, que arribaran a ser del 100% per a les localitats de menys de 5.000 habitants. La convocatòria s’adreça a ajuntaments, organismes autònoms dependents i entitats locals menors.

“La Diputació d’Alacant demostra, una vegada més, la seua vocació d’atendre els municipis més menuts, que arribaran a tenir cobert el cost total de les actuacions”, ha indicat el diputat. Pastor que ha precisat que, atenent les peticions dels ajuntaments, aquest any s’ha aprovat amb antelació aquest programa “amb l’objectiu de donar més temps als consistoris, especialment als que tenen menys recursos, a tramitar aquests ajuts i poder justificar-los en termini”.

Més de 130 ajuntament beneficiats en 2023

En aquest sentit, ha apuntat que durant el passat exercici es van rebre més de 600 sol·licituds, i van resultar beneficiats 134 ajuntaments i tres entitats locals menors. D’una banda, la Diputació ajudarà els ajuntaments de fins a 60.000 habitants -davant dels 50.000 habitants del 2023- amb 700.000 euros per a la celebració de fires i altres esdeveniments comercials.

El lloguer d’expositors, la publicitat i promoció del certamen, el so, la promoció de productes autòctons locals, la il·luminació nadalenca o el lloguer de plataformes digitals per a la realització de fires virtuals són algunes de les línies que comptaran amb ajuda, que arribarà a els 7.000 euros de màxim i fins als 8.000 euros per a municipis de la llista AVANT.