Home Castalla Desestimada la denúncia per presumpta prevaricació contra l’Alcalde de Castalla

Desestimada la denúncia per presumpta prevaricació contra l’Alcalde de Castalla

335
0
SHARE

A l’estiu de 2019, dos vehicles foren sancionats a la localitat de Castalla per diferents causes. Sancions que, pocs dies després, van ser anulades per ordre de l’Alcalde de Castalla, Antonio Bernabeu. Un dels vehicles pertanyia a un consrtructor local que va presentar tots els papers en regla i pagar la denúncia, però no va rebre el seu vehicle fins mes i mig després. El segon vehicle era propietat d’un col·laborador d’una ONG local que diua a terme treballs amb joves amb diversitat funcional.

Un dels agents del cos de Policia Local castellut va denunciar llavors aquesta actuació, acusant al primer edil castellut de prevaricar. Extrem que ara ha desestimat el Jutjat Número 1 d’Ibi, que ha considerat que Bernabeu va actuar de bona fe en la retirada de les dos denúncies i seguint els consells dels tècnics municipals. L’Alcalde de Castalla s’enfrontava mitjançant aquesta acusació, probablement, a la seua inhabilitació com a càrrec públic i a una sanció econòmica en cas d’haver sigut trobat culpable.

La denúncia, segons Bernabeu, va arribar després de que Alcaldia denegara una petició de comissió de servei a altra localitat per part de l’agent denunciant. Aquesta denegació està en l’origen del cas contra el primer edil castellut, segons considera el propi Alcalde. Un dels companys de l’agent denunciant també ha sigut absolt en els jutjats iberuts dins d’un cas en el que des del Consistori castellut afirma haver actuat sempre sota criteri dels especialistes en la matèria. Tant que Bernabeu ha assegurat que, en cas de repetir-se el cas, ho tornaria a fer igual.

L’Alcalde de Castalla ha aprofitat la roda de premsa per a mostrar el seu respecte cap a un cos de Policia Local que cada vegada, assegura, està més atent als problemes concrets de la ciutadania castelluda.