Home Destacats Detingut a Ibi un resident en Onil acusat de simular un delicte...

Detingut a Ibi un resident en Onil acusat de simular un delicte d’estafa amb jocs d’apostes

0
SHARE

La Guàrdia Civil ha detingut a Ibi a un home, espanyol de 42 anys, com a presumpte autor d’un delicte de simulació de delicte i un altre d’estafa en grau de temptativa. Va denunciar càrrecs fraudulents a la targeta bancària per valor de 16.710,76 euros però, suposadament, se’ls va gastar en pàgines d’apostes.

El dia 11 de gener de 2021, un home va acudir a les dependències de la Guàrdia Civil d’Ibi, per denunciar que li havien realitzat càrrecs fraudulents en el seu compte bancari per un import total de 16.710,76 euros, en concepte de pagaments de cases de apostes en línia, que li haurien fet des de l’estranger. Segons el denunciant, ni tan sols havia arribat a activar la targeta quan la va rebre per correu a casa seva.

La Guàrdia Civil va començar les indagacions per esbrinar qui podien estar darrere del frau, acudint al banc per sol·licitar més informació i rastrejant les IP de connexió. Al banc, van admetre que havien iniciat els tràmits per tornar els diners al seu client, però al no haver detectat cap intrusió en el compte de l’usuari, li van bloquejar el compte sense arribar a tornar els diners estafats.

A més, van informar que la targeta bancària s’havia activat de forma correcta un mes abans de la denúncia. Pel que fa als càrrecs des de l’estranger, també es va verificar que s’havien realitzat amb la targeta bancària, però des de dispositius electrònics localitzats a la província d’Alacant. Totes aquestes informacions no quadraven amb la història explicada inicialment pel perjudicat, i van decidir seguir una altra línia d’investigació.

Com en més d’una ocasió i de forma insistent, l’home s’havia personat a l’oficina per dir que el seu advocat estava realitzant la seva pròpia investigació, i que podia demostrar que li havien hackejat seus comptes de les pàgines d’apostes esportives, pel que van decidir cridar-lo per veure si podia aportar més dades i per prendre-li de nou declaració. Però de cop i volta, va deixar de contestar les trucades.

Tampoc residia en el mateix domicili. Al temps el van trobar vivint en una localitat propera, Onil (Alacant), i li van sol·licitar que mostrés els dispositius electrònics des dels que solia fer les apostes esportives, però ell va dir els havia formatat. Al temps, se li va demanar que aportés les dades d’accés a les webs d’apostes, però, casualment, no es recordava de cap clau. L’última petició, la que el seu advocat es personés en dependències oficials perquè relatés el que havia esbrinat per si mateix, també va ser negativa: segons ell, ni tenia advocat ni recordava haver dit que aquest tingués informació sobre la suposada estafa.

Amb totes aquestes contradiccions i manifestacions incoherents i confuses, es va decidir procedir a la detenció d’aquest espanyol de 42 anys, com a suposat autor d’un delicte de simulació de delicte i un altre de temptativa d’estafa, de manera que es va finalitzar una investigació que ha durat prop de vuit mesos. L’autor ha quedat en llibertat, amb l’obligació de comparèixer al jutjat quan sigui requerit.

Des de la Guàrdia Civil es recorda que s’investiga qualsevol delicte denunciat, i a més, cal destacar la gravetat que suposa el formalitzar una denúncia, sabent-ne la falsedat, simulant amb això un delicte que, en realitat, no ha tingut lloc.