Home Alcoià L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, en alerta groga per...

L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, en alerta groga per pluges i tempestes provinents d’una nova DANA

927
0
SHARE

El calendari estableix que l’1 de setembre comença la tardor, encara que astronòmicament no serà fins la tercera setmana d’aquest mes. Un fet que suposa que les altes temperatures de l’estiu i l’estabilitat atmosfèrica deixaran pas a un oratge més inestable i marcat pels episodis de tempestes que solen caracteritzar el clima mediterrani. Unes característiques meteorològiques a les que s’afegeixen les conseqüències del ja més que comprovat i irreversible canvi climàtic.

Amb aquests condicionants, el mes de setembre comença a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla amb un nou episodi de depressió aïllada en nivells alts o DANA. L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) preveu precipitacions que poden ser localment intenses en qualsevol punt de la muntanya alacantina i especialment a partir de la vesprada. Tant és així que aquest ens ha activat l’alerta groga per fortes precipitacions i possibles tempestes. Una situació que ve detonada pels embossaments d’aire fred en altura que envolten la Península Ibèrica.

L’Agència Valenciana de Seguretat i Emergències ha fet arribar un comunicat als ajuntaments de les zones en alerta per a que prenguen les mesures necessàries per a evitar possibles danys per les pluges. Així, a Alcoi s’ha dut a terme una reunió d’emergència per perfilar les accions a desenvolupar en cas de que apareguen les precipitacions torrencials. Entre les mesures preventives es troba la neteja dels embornals per a canalitzar l’aigua de pluja, així com vigilància especial als pous que subministren aigua potable a la ciutat.

AEMET preveu acumulats a l’interior alacantí de fins a 20 l/m2 en tant sols una hora a partir de la vesprada, sense descartar que es produisquen precipitacions en forma de pedra i tempestes amb aparell elèctric a qualsevol hora.