Home Alcoià Deu poblacions de la muntanya alacantina reben ajudes en matèria de mobilitat...

Deu poblacions de la muntanya alacantina reben ajudes en matèria de mobilitat i prevenció d’incendis per part de la Diputació

465
0
SHARE

L’àmbit del Medi Ambient és un dels que més atenció està recollint durant els darrers anys a tots els nivell, incloent l’administratiu. Des d’aquests ens venen programant-se cada vegada més actuacions per a millorar la conservació dels espais naturals que envolten bona part de les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Un fet que també incentiva a administracions com la Diputació d’Alacant a llançar ajudes en aquest àmbit. Unes d’elles són de nova creació i han sigut llançades per l’ens provincial en matèries com la mobilitat o la prevenció d’incendis forestals.

En total van a ser 10 les poblacions de la zona les que rebran part dels 600.000 euros que Diputació ha dotat amb aquesta nova línia d’ajudes. D’una banda, Muro i Onil seran les beneficiàries d’ajudes per a redactar els seus Plans de Mobilitat, amb les que convertir-se en localitats amb menor càrrega per als vehicles privats i major per al transport sostenible. Junt amb altres 8 municipis de la província, es repartiran 180.000 euros per a perfilar formes de millorar a qualitat mediambiental als seus cascs urbans.

D’altra banda, altra de les vessants de les noves ajudes llançades per la Diputació d’Alacant en matèria de Medi Ambient es centren en ajudar als ajuntaments a redactar i aplicar els Plans de Prevenció d’Incendis Forestals. Aquesta partida suma 250.000 euros del total, i arribarà a les poblacions d’Agres, Alfafara, Benifallim, Banyeres, Castalla, Onil, Planes i Tibi, a les que sumar-ne altres 7 d’altres comarques alacantines. Totes elles tenen en comú l’elevat valor dels indrets naturals que les envolten, i pel que es requereix de plans que establisquen les actuacions a dur a terme en cas d’incendi forestal. El finançament va destinat al manteniment de pistes forestals o l’eliminació de matèria vegetal morta.

Manteniment al Jardí de Sants de Penàguila

A banda d’aquestes dos noves línies d’ajudes provincials, Diputació també ha destinat una partida de 100.000 euros a mantenir i conservar el Jardí de Sants de Penàguila. Es tracta d’un paratge singular d’elevat valor tant paisatgístic com històric que l’ens provincial contribueix a preservar del pas del temps.