Home Alcoià Més de la meitat de les empreses alacantines aspiren a augmentar facturació...

Més de la meitat de les empreses alacantines aspiren a augmentar facturació en un 2021 que consolidarà el teletreball

164
0
SHARE

La capacitat productiva de les poblacions que s’ubiquen a la província d’Alacant abasta una gran varietat de sectors productius. La crisi econòmica derivada de la sanitària a causa del coronavirus ha posat de relleu que aquelles zones més industrialitzades han capejat millor la situació arrel de l’Estat d’Alarma i les restriccions a la mobilitat que han lastrat el consum. Un fet que beneficia a les comarques de la muntanya alacantina, on el sector secundari és un dels principals motors de l’economia.

Tot i això, moltes empreses han passat un moment complicat al llarg de tota la pandèmia en 2020. Així ho recull l’estudi que l’associació de joves empresaris Jovempa ha dut a terme entre els seus associats de tota la província. El document estableix que, després d’un 2020 en el que més de 60% de les mercantils han registrat una menor facturació, les perspectives per a 2021 són més positives. De fet, més de la meitat de les empreses preveuen creixements en els guanys per al present exercici, cosa que comportarà, previsiblement, augments de planter en el 42% d’elles.

La pandèmia tamnbé ha modificat substancialment la forma de treballar a les empreses del col·lectiu, segons l’informe. Més del 85% d’elles han implantat el teletreball durant 2020, un percentatge que cau al 71% en el cas de les empreses que tenen pensat seguir amb ell durant enguany. Cosa que també afecta a la xifra de mercantils que preveuen ja siga reduccions de jornada o nous ERTES per als seus treballadors, percentatge que es queda en el 28 i el 9% respectivament per a 2021.

Tots els indicadors que fan referència al present exercici es basen en estimacions dels joves empresaris. El col·lectiu únicament aprova la gestió dels polítics duta a terme durant la pandèmia bé des de la proximitat (ajuntaments) des d’institucions comandades per forces neoliberals (Diputació). La resta d’administracions -Govern central i Generalitat- governades per partits progressistes suspensen en la gestió per a Jovempa.