Home Alcoià Diputació adquireix 375.000 mascaretes i 400.000 guants que repartirà en poblacions de...

Diputació adquireix 375.000 mascaretes i 400.000 guants que repartirà en poblacions de menys de 30.000 habitants

0
SHARE

Les administracions han hagut de dur a terme suculentes inversions des de l’inici de la pandèmia mundial de coronavirus degut a la manca de preparació de tot el món respecte a la malaltia. Cada comunitat autònoma espanyola -que té transferides les competències en matèria de Sanitat- ha invertit milions d’euros en elements de protecció contra el Covid19.

Algunes autonomies, com la madrilenya, encara no han explicat on han anat a parar milions d’euros destinats a aquest efecte i que no han sigut rebuts. Altres, com el propi Govern central, han sigut estafats per les marques que els comercialitzen, la majoria xineses.

Entre eixos elements de protecció es troben les mascaretes i els guants, dispositius recomanats per a la població en general. A banda dels que han adquirit des de la Generalitat i dels que han produït empreses i voluntaris per a donar-los al sistema de sanitat, també la Diputació d’Alacant ha invertit en aquest sentit. Concretament han sigut 200.000 euros els que han permès adquirir 400.000 guants i 375.000 mascaretes.

Aquests elements seran repartits per l’ens provincial entre un total de 127 localitats alacantines, és a dir, aquelles de la província que no superen els 30.000 habitants. Serà durant les properes 2 setmanes quan es durà a terme eixe repartiment, amb el que Diputació vol incrementar el nivell de protecció de la població alacantina. Tot i això, el repartiment de les primeres 100.000 ja ha començat. Les localitats on arribaran, degut al seu nombre d’habitants, solen tenir més difícil executar inversions no previstes com les requerides per la crisi sanitària.