Home Destacats Onil crea un òrgan consultiu multisectorial per a millorar l’estat i la...

Onil crea un òrgan consultiu multisectorial per a millorar l’estat i la vida del Casc Històric

0
SHARE

Veïns, representants municipals i associacions sectorials seran els integrants del Consell Sectorial del Centre d’Onil. L’òrgan, de recent creació, vol ser el fòrum sobre el que orbiten les mesures que es proposen per a millorar el casc antic colivenc en matèries com rehabilitació, neteja, manteniment o comerç. Es tracta d’una de les reivindicacions dels veïns del barri, que porten temps duent a terme assemblees per a detectar les mancances d’una de les zones que concentra més patrimoni a la localitat.

Els cascs històrics de cada població solen ser les localitzacions que pitjor estat de conservació registren. A partir d’ells es van eixamplar la immensa majoria de localitats, pel que en ells es solen trobar les edificacions més antigues. Amb el pas del temps i l’augment de les comoditats als barris més residencials, moltes persones han decidit deixar de viure al centre. Un fet que ha redundat en l’abandonament d’immobles que, en últim extrem, acaba amb edificis insalubres i que han de ser enderrocats. Evitar-ho és l’objectiu del darrer òrgan creat a Onil.

Es tracta del Consell Sectorial del Centre Històric. Un òrgan participatiu i que tindrà caràcter consultiu en totes les decisions que tinguen a veure amb l’estat en que es troba el barri més antic de la localitat. Entre les seues atribucions està el fet d’orientar a les autoritats respecte a les preferències d’actuació a la zona. Moltes d’elles tenen a veure amb la conservació d’edificis, ja que al Casc Antic colivenc es troben immobles d’elevat valor patrimonial. Les prioritats de restauració o la solució de deficiències també es troben entre les seues atribucions.

Representants de tota la corporació municipal, així com de la plataforma de veïns del Centre d’Onil i dels sectors interessats en l’estat del barri formaran part del Consell. L’ens també podrà recórrer a veus autoritzades per a que col·laboren en les seues discussions. Tota la seua acció quedarà recollida en un informe anual, en el que quedaran també reflectides les propostes que qualsevol ciutadà puga dur a terme per a millorar el barri, neteja i manteniment incloses. Tot amb la finalitat de millorar la vida dels veïns de la zona i revitalitzar un dels principals punts de concentració de patrimoni a la vila de les nines.

La creació del nou ens ja ha sigut publicada al Butlletí Oficial de la Província (BOP), tot i que no serà fins dins d’unes setmanes quan es conforme de forma definitiva.