Home Alcoià Dos contagis i cap víctima a la muntanya en un dels dies...

Dos contagis i cap víctima a la muntanya en un dels dies amb menys incidència del Covid19 des de març

627
0
SHARE

Aquest divendres 1 de juny és la data elegida per la Generalitat Valenciana per a demanar el pas a Fase II del desconfinament de tot el territori valencià. Una decisió que no depèn del Consell, sinó que és el Ministeri de Sanitat qui avalua els paràmetres per a aprovar el pas o no a una nova fase. Un d’ells, el de prevalència del virus, s’ha duplicat a la regió en les darreres setmanes, tot i que no pareix que supose un problema per a superar la Fase I.

La resta d’indicadors d’ocupació hospitalària i resposta de l’Atenció Primària dins el sistema de salut compleixen tots els paràmetres. Cosa que es veu suportada per les dades de contagi que dia a dia publica la Conselleria de Sanitat Universal. Una jornada més -i és una contínua durant les darreres setmanes a excepció del passat divendre- les dades revelen millores respecte a la incidència del virus, tant a les comarques de la muntanya alacantina com a la resta de la Comunitat.

Tant és així que durant la jornada de dilluns 25 -publicades al dia següent- únicament s’han registrat 2 nous casos positius per Covid19 a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Una dada que fa que el total de contagis des de l’inicia de la pandèmia arribe a les 538 persones, cap de les quals està ingressada a l’Hospital Verge dels Lliris. Eixos números suposen que 392 de cada 100.000 habitants de l’interior alacantí han contragut el virus com a mitjana.

D’altra banda, la d’aquest dimarts ha altra jornada sense víctimes mortals del coronavirus, i ja en van 8 seguides. La mortalitat del virus s’ha vist sensiblement davallada des que es va anunciar el control dels dos brots que va haver a les residències de la Tercera Edat d’Alcoi i Onil. La xifra total de morts pel Covid19 a les comarques de la muntanya alacantina continua així en les 115 persones, la segona major de tota la regió.

Millora de les dades autonòmiques

Les dades registrades a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han tingut un reflex a les que s’han donat a nivell autonòmic en aquest jornada. A tota la Comunitat Valenciana únicament una persona ha perdut la vida per la pandèmia. Però la dada més cridanera és la comparativa entre les altes hospitalàries i la xifra de nous positius. El primer d’aquests indicadors ha sumat fins a 144 i la segona 16. Això suposa que hi ha hagut prop de 10 voltes més altes de persones contagiades que contagis en aquesta jornada.