Home Alcoià Diputació aporta 772.000€ a 89 ajuntaments i 7 mancomunitats per a impulsar...

Diputació aporta 772.000€ a 89 ajuntaments i 7 mancomunitats per a impulsar accions amb col·lectius vulnerables

0
SHARE
Entrada al departament de Benestar Social a Alcoi.

La Diputació d’Alacant destinarà 772.000 euros a col·laborar amb els municipis de la província en el desenvolupament d’activitats de promoció social adreçades a col·lectius vulnerables i en l’adquisició d’equipament i els vehicles per als centres i espais municipals d’ús social.

“Des de la Diputació d’Alacant seguim fent un gran esforç per ajudar els nostres ajuntaments en una de les seves principals comeses; donar cobertura a les necessitats socials dels seus veïns, de manera especial dels més vulnerables, i promoure totes aquelles activitats que permetin una millora de la qualitat de vida als nostres municipis”, ha indicat la diputada de Benestar Social, Loreto Serrano.

D’una banda, les ajudes de promoció social, dels quals es beneficiaran 89 ajuntaments -tots ells de menys de 20.000 habitants- i 7 mancomunitats, permetran posar en marxa tallers per a gent gran, activitats extraescolars, escoles d’estiu o programes d’acompanyament i rehabilitació, entre moltes altres accions.

Aquestes partides s’eleven en conjunt a 372.500 euros. Així mateix, la institució subvencionarà amb 400.000 euros més la compra, per part dels consistoris, de l’equipament dels seus centres socials, com cadires, ordinadors, bicicletes estàtiques, cadires de rodes, llits articulats, caminadors o equips d’aire condicionat. A més, es col·laborarà també en la compra de vehicles per a la prestació de serveis socials. En aquest cas, s’han concedit 71 ajudes a ajuntaments i 8 a mancomunitats.

Ajuts promoció de la convivència

Des de l’àrea de Benestar Social s’han aprovat, a més, la resolució de la convocatòria de subvencions adreçades a associacions sense ànim de lucre per sufragar les despeses de desplaçament d’activitats de promoció de la convivència a través de l’oci i el temps lliure. En aquest cas, es destinaran 142.000 euros per a 125 entitats de tota la província que, gràcies a aquestes subvencions, podran impulsar activitats de convivència que milloren la qualitat de vida dels seus associats.