Home Alcoi Normalitat al transport urbà d’Alcoi a partir del proper dilluns 25 de...

Normalitat al transport urbà d’Alcoi a partir del proper dilluns 25 de maig

0
SHARE

Les línies i els horaris de l’autobús urbà a Alcoi tornen a la normalitat el pròxim dilluns 25 de maig, amb l’excepció de la línia al Cementeri Municipal. D’altra banda, un comunicat de l’empresa concessionària de l’autobús urbà a Alcoi anunciant que, a partir del mateix dia, l’autobús només es podria pagar amb targeta ha provocat alguns dubtes per part dels ciutadans. L’Ajuntament aclareix que l’empresa concessionària s’ha acollit a una resolució de la Conselleria publicada en el DOCV del 16 de maig de 2020 pel que l’autobús es podrà pagar amb targeta però, també amb els bons municipals.

La regidoria de Mobilitat alcoiana ha explicat que la decisió és de l’empresa que realitza el servei, Tuasa, i que al saber d’aquesta, es va consultar la normativa al respecte. La decisió està emparada per una ordre que va emetre la Conselleria de Transport del 16 de maig de 2020 on s’indica literalment que “únicament podrà realitzar-se el pagament dels serveis de transport mitjançant efectiu en el cas que no existisca altres mètodes de pagament alternatiu, com bons, targeta de crèdit o altres similars”. L’Ajuntament d’Alcoi té bons municipals implantats des de fa anys per accedir a l’autobús urbà, per tant, el pagament s’ha de realitzar amb un d’aquests dos sistemes, els bons municipals o amb una targeta.

Des del Consistori es recorda que tots els bons emesos estan vigents, ja que es van prorrogar des de la declaració de l’Estat d’Alarma i són vàlids. Els ciutadans que no tinguen bons poden fer-se’ls presencialment en l’Ajuntament, demanant cita prèvia al telèfon 965537123.

D’altra banda, els ciutadans podran tornar a utilitzar el servei d’autobús urbà amb normalitat a partir del dilluns 25 de maig en totes les línies amb els horaris i recorreguts habituals, excepte la línia del Cementeri que encara no està habilitada. Els conductors estaran protegits per mampara i es recorda l’obligatorietat de l’ús de mascareta i de mantindre totes les mesures sanitàries dictades per l’autoritat competent.