Inici Alcoià L’optimització de la impressió en 3D permet a AIJU donar elements per...

L’optimització de la impressió en 3D permet a AIJU donar elements per a abastir aparells de respiració mecànica

210
0
COMPARTIR

Durant la pitjor fase de la pandèmia, els instituts tecnològics han tingut un rellevant paper a l’hora de certificar elements amb les necessàries qualitats per a cobrir les necessitats del sector sanitari. Ha ocorregut amb el del tèxtil, AITEX, que ha comprovat que els teixits elaborats per les empreses tèxtils de la muntanya són adequats per a ser utilitzats contra la Covid19. I també amb el del plàstic i el producte d’oci, AIJU.

L’ens ha dut a terme una intensa tasca d’assessorament per a institucions formatives i empreses respecte als materials i peces fabricades per a confeccionar aparells relacionats amb la respiració assistida dels pacients. Màscares i tubs per a respiradors es troben entre els productes més avaluats per l’institut. A més, recentment AIJU ha augmentat la seua capacitat d’impressió en 3D, amb materials completament adequats per a l’ús sanitari.

Aquest fet ha permès que l’ens, ubicat a Ibi, haja pogut augmentar la producció d’aquest tipus d’elements destinats als tractaments sanitaris relacionats amb el coronavirus. AIJU ha posat durant la pandèmia tots els seus recursos tècnics i humans a disposició del sistema sanitari per a abastir tant com fora possible les necessitats derivades de la pandèmia. Una acció a la que s’han sumat ens de tot tipus, que altruistament s’han dedicat a abastir d’aquests dispositius a la Sanitat valenciana.