Home Alcoià Diputació convoca als centres educatius alacantins a participar en el XVI Concurs...

Diputació convoca als centres educatius alacantins a participar en el XVI Concurs de Relats Juvenils de la província

567
0
SHARE

La Diputació d’Alacant ha confirmat la seva col·laboració amb el XVI Concurs dels Millors Relats Juvenils de la Província d’Alacant organitzat per l’Associació de Llibreters i Paperers d’Alacant. Aquest certamen, dirigit a estudiants de l’ESO, té la finalitat de promoure la cultura entre els més joves i fomentar la divulgació cultural a tots els ciutadans. El termini per participar en aquest projecte finalitza el 16 de març.

La Vicepresidenta primera i Diputada de Cultura, Julia Parra, ha manifestat el seu suport a aquesta nova convocatòria i ha animat “a tots els centres escolars a sumar-se a aquesta iniciativa amb la qual es pretén motivar els estudiants a desenvolupar la seva creativitat a través de la escriptura i donar a conèixer, a través de l’edició d’un llibre, els millors relats fruit de l’talent dels nostres joves”.

Per la seva banda, el President del col·lectiu d’Empresaris Llibreters i Paperers, José Antonio López Vizcaíno, ha explicat que al costat de la Fira de el Llibre d’Alacant, “aquest esdeveniment és un dels projectes que més repercussió té per a la nostra associació i en el qual major esforç es fa per donar suport a la lectura i l’escriptura. A més, aquest any comptem amb un augment de la participació, el que confirma l’èxit d’aquesta proposta”. Ha recordat, a més, el suport rebut de la Federació Alacantina de Comerç (FACPYME).

El procés del concurs s’ha iniciat amb una primera presa de contacte amb els diferents col·legis i instituts de la província per facilitar la inscripció als professors i incentivar la participació. La resposta per part de la comunitat educativa ha estat immediata i ja són més de 85 els centres inscrits, el que suposa la participació de més de 10.000 alumnes. Tant Julia Parra com López Vizcaíno han agraït la tasca dels docents per portar fins a les aules el XVI Concurs dels Millors Relats Breus Juvenils de la Província d’Alacant, una implicació en la qual consideren imprescindible el paper de tutor per millorar i formar les noves generacions, estimular la seva imaginació i alliberar els seus pensaments.