Home Alcoià Diputació destina 1,1 dels 2,7 milions d’euros totals per a millores de...

Diputació destina 1,1 dels 2,7 milions d’euros totals per a millores de carreteres a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla

208
0
SHARE

El Pla de Millora de la Xarxa Viària Provincial 2021-2022 que impulsa la Diputació d’Alacant comptarà amb una inversió de 2.733.000 euros per a l’execució d’un total de deu projectes en altres tantes carreteres de la província. Aquest programa -aprovat ja en ple- “permetrà millorar la mobilitat i la seguretat en els desplaçaments i vertebrar el territori”, tal com ha destacat el diputat responsable de Carreteres, Alejandro Morant.

Entre les actuacions previstes en aquest pla de caràcter bianual -que repercutirà en una quinzena de municipis- s’inclou la millora i eixample de traçats, el reforç del ferm de les vies, la millora del drenatge o la substitució de la instal·lació de l’enllumenat públic. Morant ha recordat que la xarxa viària que gestiona la Diputació d’Alacant abasta més de mil quilòmetres de longitud i més de 130 carreteres, i les obres incloses en el pla superen en la pràctica totalitat dels 200.000 euros, arribant fins i tot als prop de 500.000 en algun cas.

“Des de la institució provincial realitzem cada any un important esforç pressupostari per garantir que les nostres vies, que s’estenen al llarg de tota la província, compleixin amb els paràmetres de seguretat exigibles, a el temps que apostem per afavorir una millor connectivitat i una mobilitat cada vegada més sostenible”, ha explicat Morant.

Inversions a la muntanya

De totes les inversions previstes en el manteniment de la xarxa viària alacantina, vàries es produiran en carreteres de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. En concret, dels 2,7 milions que invertirà l’ens provincial, 1.113.000 serviran per a millora l’estat de les carreteres de la muntanya. Entre elles destaquen els 330.000 euros que s’invertiran en la CV-701 entre Beniarrés i l’Orxa; els més de 319.000 a la CV-816 entre Castalla i Les Barraques; els 256.000 CV-711 entre Planes i Beniarrés; o els 227.000 que arribaran a la CV-781 entre Penàguila i Alcoleja.

A banda d’aquests treballs, cal afegir les inversions que la Conselleria d’Obres Públiques ha executat a la carretera CV-799 al seu pas per Biar. Aquesta via uneix l’Alt Vinalopó amb les comarques de la muntanya alacantina, comunicació millorada gràcies a la creació d’una rotonda que ha requerit d’una inversió de 103.000 euros.

Al costat de el Pla de Millora de la Xarxa Viària Provincial, dotat aquest any amb 2,7 milions d’euros, l’àrea de Carreteres de la Diputació d’Alacant invertirà en aquest exercici un total de 7.307.544 euros en els treballs de conservació, reparació, senyalització i abalisament de la seva xarxa de carreteres.