Home Castalla ‘Viralitzant Esportistes’: la campanya de Castalla per a incentivar la presència femenina...

‘Viralitzant Esportistes’: la campanya de Castalla per a incentivar la presència femenina en l’esport

158
0
SHARE

L’Ajuntament de Castalla ha llançat la campanya gràfica ‘Viralitzant Esportistes: a quantes dones coneixes en el món de l’esport?’. Es tracta d’una iniciativa de la Regidoria de Serveis Socials, emmarcada en el I Pla Municipal d’Igualtat de la localitat, amb  l’objectiu de donar a conéixer entre la societat a dones espanyoles que exerceixen al més alt nivell professions tradicionalment masculinitzades. La campanya es podrà seguir a través de les xarxes socials de l’Ajuntament i s’ha realitzat en col·laboració amb la consultora EQUÀLITAT.

La Regidora de Serveis Socials, Maite Gimeno, ha destacat “la importància de mostrar  referents feministes als xiquets i xiquetes de la nostra ciutat, i a la població en general,  perquè vegen com, essent dona, es pot arribar a l’elit de qualsevol disciplina”. En aquest sentit, el projecte pretén impactar visualment als conciutadans amb un doble objectiu. Per un costat, busca visibilitzar a les dones que practiquen o competeixen en esports masculinitzats; per altre costat, la iniciativa pretén equilibrar la presència d’ambdós sexes en el món de l’esport en general. Per aquesta raó, ha subratllat l’edil, “és essencial mostrar referents femenins en esports que han sigut practicats i exercits principalment per homes”.

La iniciativa es difondrà a través de les xarxes socials de l’Ajuntament. A més, ‘Viralitzant  esportistes’ intenta promoure la participació dels i les veïnes de Castalla. La ciutadania  podrà usar el hashtag #EsportFemeníChallenge i pujar a les seues ‘stories’ de Facebook  i Instagram les fotografies d’aquelles dones que coneguen. Per a això han d’usar el hashtag i etiquetar a l’Ajuntament de Castalla en les publicacions.