Home Alcoià Els hostalers reben la major part del Pla Resistir però anuncien concentracions...

Els hostalers reben la major part del Pla Resistir però anuncien concentracions per la continuïtat de les restriccions

0
SHARE

L’inici de la crisi sanitària del coronavirus al març del 2020 i les mesures del primer confinament van provocar el tancament de l’hostaleria. El seu pes en l’economia valenciana és molt elevat, tenint en compte que moltes poblacions viuen lligades al model turístic. El problema és sensiblement més lleu a zones més industrialitzades, com l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. No obstant, aixó no siginifica que no hi hagen hostalers afectats a les poblacions que les composen.

Tots ells, els de la costa i els de l’interior, es consideren maltractats per la continuïtat de les restriccions després d’haver-se suavitat en altres àmbits. Des d’aquest 12 d’abril, augmenten les possibilitats de reuniones més nombroses de persones, però es manté el toc de queda a les 22h o el tancament dels establiments hostalers a les 18h. El sector ha passat molts mesos reivindicant ajudes que ja han arribat en forma de Pla Resistir. De fet, pràcticament 3 de cada 4 euros destinats a les diferents localitats de la zona per a ajudar a autònoms i pimes van adreçades als hostalers. Unes ajudes que es preveuen augmentar entre les 3 administracions que les presten -Generalitat, diputacions i ajuntaments-, però que segueixen sent poques, afirmen, per a un sector durament colpejat pel virus.

Tot i l’arribada del finançament, són molts els establiment hostalers que han hagut de tancar després de més d’un any de restriccions. A més, la manca de possibilitats per a augmentar guanys en bars, pubs i restaurants amb aquesta desescalada ha portat al col·lectiu a convocar protestes davant de la pròpia Generalitat. Comencen aquest dimarts 13, quan els hostalers plantaran 13 tendes de campanya diàriament i durant 13 hores per a visibilitzar una situació que consideren dramàtica i per a la que exigeixen solucions.

La pràctica totalitat de les poblacions de l’interior alacantí ja estan fent arribar el finançament del Pla Resistir als establiments afectats. Així i tot, és previsible que els hostalers necessiten més ajudes a l’espera de que la fi de l’Estat d’Alarma i la millora de les dades pandèmiques permeten un major grau de reobertura al gremi.