Home Alcoià Diputació destina més d’1M€ a ajudes per a la recollida de residus...

Diputació destina més d’1M€ a ajudes per a la recollida de residus sòlids urbans per a les localitats alacantines

585
0
SHARE
Dos camions traslladen residus en una de les plantes de tractament alacantines.

La Diputació d’Alacant invertirà enguany més d’un milió d’euros per ajudar els municipis de la província a sufragar els costos de la recollida i el transport dels residus sòlids urbans. La convocatòria -el termini de presentació de sol·licituds de la qual ja està obert i finalitza el proper 5 de juny- contempla tres línies de subvenció: una adreçada a mancomunitats dotada amb 681.000 euros; una altra per a localitats de menys de 4.000 habitants que no estiguin mancomunades, que ascendeix a 186.144 euros; i una última de 162.200 euros destinada a aquelles poblacions que integren el Consorci del Pla Zonal de Residus 11.

Pel que fa a aquesta última, el Diputat de Medi Ambient i Energia, Miguel Ángel Sánchez, ha explicat que “l’objectiu d’aquest apartat és atendre el sobrecost que els ajuntaments del Baix Segura han d’afrontar per l’enviament dels seus residus a instal·lacions externes, ja que a la comarca no tenen conclòs el projecte de gestió de residus”. Segons les bases publicades, els consistoris i mancomunitats que desitgen adherir-se a aquest paquet inversor podran optar a una única línia de subvenció.

Ajudes per a la conservació de paratges naturals

Recentment, la Diputació d’Alacant ha obert també el termini de presentació de sol·licituds al pla d’ajudes per a la conservació i millora dels paratges naturals municipals. Els ajuntaments de la província que es vulguen adherir a aquesta convocatòria, dotada amb 115.000€, ho poden fer fins al proper 31 de maig.

Aquesta contempla el desenvolupament d’actuacions com el manteniment de terraplens o talussos per a la recuperació de sòls, l’eliminació d’espècies invasores, la plantació d’espècies autòctones per a la integració paisatgística, la neteja selectiva de muntanyes i aclarides, el condicionament i la recuperació d’antigues sendes, la realització d’accions de formació de voluntariat ambiental i participació ciutadana o l’edició de materials en format paper o informàtic per a la difusió dels paratges.