Home Alcoià Diputació injecta 19,5M€ destinats als Serveis Socials de 58 ajuntaments alacantins, 7...

Diputació injecta 19,5M€ destinats als Serveis Socials de 58 ajuntaments alacantins, 7 d’ells a la muntanya

0
SHARE
Un funcionari dels Serveis Socials d'Ibi.

La Diputació d’Alacant ajudarà amb més de 19,5 milions d’euros a les famílies i els col·lectius més vulnerables de la província a fer front a la crisi econòmica i energètica derivada de l’alça dels preus. La institució ha resolt aquesta convocatòria de subvencions, que es gestionarà a través de 57 ajuntaments i 8 mancomunitats de serveis socials, amb què a més de donar cobertura a prestacions socials extraordinàries, es col·laborarà en l’acolliment als refugiats procedents d’Ucraïna.

La diputada de Benestar Social, Mª Carmen Jover, ha manifestat que “des de la institució provincial mobilitzem fons extraordinaris per ajudar els ciutadans quan més ho necessiten. L’encariment de la cistella de la compra i de l’energia ha situat les famílies en situacions econòmiques molt complicades i des de la Diputació, i amb l’ajut dels ajuntaments, volem contribuir que aquestes persones puguin arribar a final de mes”, ha afegit.

En aquest sentit, gràcies a aquestes subvencions es podrà donar cobertura a les necessitats bàsiques de les famílies més vulnerables, pagant la compra d’aliments, productes de neteja i higiene i medicaments, material escolar o el pagament del lloguer, la llum o l’aigua. El reforç del personal de Serveis Socials dels ajuntaments i els ajuts a refugiats ucraïnesos -allotjament, serveis de traducció, ensenyament d’espanyol, etc…- també es podrà sufragar amb aquesta convocatòria.

Distribució per comarques

Jover que ha precisat, a més, que “aquestes ajudes són extraordinàries i se sumen a les que cada any ja recull la Diputació en el pressupost ordinari per col·laborar amb els consistoris en matèria de benestar social”. D’una banda, els ajuntaments que es beneficiaran de les ajudes per a prestacions socials extraordinàries són Alcoi, Banyeres de Mariola, Castalla, Onil i Tibi, a l’Alcoià, amb 1.182.502 euros; i Cocentaina i Muro de Alcoy, al Comtat, amb 361.653 euros, també han entrat en aquesta convocatòria.

Agost, Aigües, Alacant, Busot, Campello, Mutxamel, Sant Vicent del Raspeig i Sant Joan d’Alacant a la comarca de l’Alacantí amb 3.544. 612 euros. Albatera, Almoradí, Benijófar, Bigastre, Callosa de Segura, Cox, Dolors, Formentera del Segura, Guardamar del Segura, Los Montesinos, Oriola, Pilar de la Foradada, Rojals i Torrevella, al Baix Segura, percebran 2.961.088 euros.

La Diputació també donarà cobertura a ajudes socials per 1.512.245 euros a Altea, Benidorm, Finestrat, L’Alfàs del Pi, Relleu, Sella, Orxeta i la Vila Joiosa, a la Marina Baixa, i per 1.429.439 euros per a Benissa, Calp, El Poble Nou de Benitatxell, Dénia, Jesús Pobre, La Xara, Xàbia i Teulada, a la Marina Alta. A les comarques del Vinalopó es repartiran 3.993.084 euros entre Crevillent, Elx i Santa Pola, al Baix Vinalopó; Monforte del Cid, Monòver, Novelda, Petrer, Pinós, Aspe i l’Institut Municipal de Serveis Socials d’Elda, al Mitjà; i Sax i Villena, a l’Alt.

D’altra banda, es distribuiran 4,6 milions d’euros entre mancomunitats de serveis socials diferents de la província: Mancomunitat Serveis Socials de Pego, L’Atzúvia i Les Valls (379.008 euros); Mancomunitat El Xarpolar (1.173.584 euros); Mancomunitat de Serveis Socials La Vid i El Marbre (304.247 euros); Mancomunitat de Serveis Socials Marina Alta (1.676.598 euros); Mancomunitat de l’Alt Vinalopó (80.000 euros); Mancomunitat de Serveis Socials Baix Segura (472.000 euros); Mancomunitat de Serveis Socials La Vega (208.843 euros) i Mancomunitat de Serveis Socials i de caràcter cultural de Marina Baixa (300.000 euros).