Home Foia de Castalla Ibi demana celeritat per a aprovar obres del Pla Edificant degut a...

Ibi demana celeritat per a aprovar obres del Pla Edificant degut a l’estat del Felicidad Bernabeu

649
0
SHARE

L’Ajuntament d’Ibi ha aprovat en plenari demanar celeritat a la Conselleria d’Educació amb les demandes remeses a l’ens autonòmic per a executar les obres del Pla Edificant. La urgència que requereixen obres com les proposades per al col·legi Felicidad Bernabeu han precipitat aquesta petició des del Consistori de la vila joguetera, tot i que no són els únics treballs que necessiten els seus centres educatius públics.

 

El mes de novembre del 2015 va veure el naixement d’una iniciativa per part del llavors nou govern valencià en l’àmbit de l’educació. En aquell moment s’encetaven els contactes per tal de perfilar el pla més ambiciós en dècades per a rehabilitar i modernitzar els centres educatius de tot el País Valencià, sota el nom Pla Edificant. 700 milions d’euros en treballs que demanarien els propis ajuntaments de cada població després d’avaluar l’estat dels seus centres. Els consistoris serien també els encarregats de dirigir i contractar l’obra per a estalviar burocràcia.

Eixa tasca, en el cas d’Ibi, es va encetar de forma quasi immediata per a accelerar al màxim l’avaluació de l’estat dels centres de la localitat, on es van detectar necessitats urgents en el col·legi Felicidad Bernabeu. Només enguany, l’Ajuntament d’Ibi ha remès ja 2 sol·licituds a Educació per tal de que la Conselleria aprove els treballs, considerats urgents. Concretament, el centre necessita executar les obres del pavelló la pavimentació de les pistes esportives, l’adequació de la zona infantil, la rehabilitació de la façana o la instal·lació d’un ascensor, entre altres.

A hores d’ara, l’Ajuntament d’Ibi no ha rebut cap contestació per part de la Conselleria d’Educació, pel que el plenari de la vila joguetera ha aprovat exigir celeritat a l’administració regional amb el Pla Edificant, especialment en el cas del Felicidad Bernabeu, un dels centres més antics de la població. No és l’únic centre que necessita d’actuacions dins d’aquesta iniciativa, ja que Ibi ha estimat en 3 milions el cost de tots els treballs que ha demanat a Educació per als seus centres de titularitat pública.

Altres localitats de les comarques ja han rebut la confirmació dels treballs a executar als seus centres educatius, d’ací la celeritat que demana l’Ajuntament ibense.