Home Alcoià Diputació llança ‘Planifica’, un pla d’inversions de 71 milions a aplicar fins...

Diputació llança ‘Planifica’, un pla d’inversions de 71 milions a aplicar fins 2023

657
0
SHARE

La tasca fonamental de la Diputació d’Alacant consisteix en donar suport de tot tipus -econòmic, logístic, jurídic…- a localitats que, pel seu tamany, no poden cobrir diferents vessants. L’ens alacantí no participa del Fons de Cooperació, activat per la Generalitat per a que tant aquesta administració com les diputacions destinen fons al 50% amb els que facilitar la posada en marxa de treballs de millora a totes les poblacions valencianes.

A pesar d’això, la Diputació d’Alacant ha presentat un pla d’inversions amb el que fer arribar fins a 71 milions d’euros a les localitats alacantines. Més de 150 alcaldes i regidors municipals de tota la província han acudit a la seu del Consell Regulador del Torró d’Alacant han acudit a la presentació d’una iniciativa que l’ens provincial ha identificat com ‘Planifica’.

El pla deixa en mans dels ajuntaments la planificació dels treballs que mé necessiten amb un horitzó temporal que avarca des de 2020 a 2023. Planifica donarà prioritat a l’hora d’invertir a les poblacions amb menys habitants. El govern provincial obri la porta a negociar amb els grups de l’oposició per a poder aprovar el pla en el proper plenari, que es celebrarà el 18 de març.

I tot en el marc d’un clima enrarit al sí de la Diputació després de destapar-se el presumpte desviament de fons de l’ens per a finançar al PP. Accions dutes a terme, presumptament, per l’anterior president provincial, el també popular Cèsar Sànchez. Pel moment cap membre del govern de Diputació s’ha pronunciat al respecte.