Home Castalla La Diputació d’Alacant mostra negativitat davant la prohibició dels ‘Bous al carrer’...

La Diputació d’Alacant mostra negativitat davant la prohibició dels ‘Bous al carrer’ i presenta subvencions per a millorar la seguretat d’aquests

796
0
SHARE

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha anunciat que la Diputació activarà el any vinent una línia d’ajudes per a ajuntaments destinada a reforçar les mesures de seguretat a la celebració de les festes de ‘Bous al carrer’ i derivats als carrers, que podria assolir fins als 100.000 euros, afirmant la seua negativitat davant la prohibició.

Aquestes ajudes són una resposta indirecta a un debat iniciat per Aitana Mas al Consell sobre la prohibició dels bous perquè “és una demanda social” i que “una festa en la qual mor gent no és una festa”. Des de les penyes taurines lamenten l’alta taxa de morts, però assenyalen que “és degut, en part, a l’increment del nombre de festejos que s’han celebrat, sent el més alt de la història”.

Una petició que no va arribar a bon tret

La negativa generalitzada a la prohibició és evident davant les dades. Segons la Diputació, són més de 300 municipis de la Comunitat Valenciana els que celebren algun tipus de festejos taurins, sent al voltant de 40 d’ells municipis de la Província d’Alacant. Dins de la comarca de l’Alcoià els festejos de vaca de Tibi y la vaca de Castalla representen un incentiu turístic molt importants per a aquests municipis.

A pesar que el PSPV va contestar que el futur dels festejos taurins està garantit i Ximo Puig, President de la Generalitat, assegurava que “la paraula ‘prohibició’ no està en aquests moments a l’agenda” i que “la que està és ‘rigor’ en el compliment de la normativa”, Mazón també ha volgut mostrar la seua disconformitat amb la prohibició.

Mazón coincideix en el fet que “el camí per evitar que es produïsquen accident en aquestes festes taurines no pot ser el de la prohibició sinó el de la informació, la conscienciació i el reforç de les mesures de seguretat”, motiu pel qual impulsa des de la institució provincial les subvencions adreçades a millorar la mateixa.

Detalls de les ajudes

Les ajudes, que oscil·laran entre els 80.000 i els 100.000 euros, cobriran l’adquisició de braçalets identificatius i walkie talkies per als voluntaris, lliteres d’emergència per al trasllat de ferits, l’edició de fulletons informatius en diversos idiomes o la instal·lació de sirenes i altres mecanismes d’avís, entre altres aspectes.

Per part seua, Germán Zaragoza, President de les penyes taurines de la Comunitat Valenciana, incideix en la importància de les mesures de seguretat per evitar que es produïsquen accidents o descuits. Com a organitzadors volem que tot surta bé i la millor manera és comptar amb diputacions i ajuntaments per arribar a tots els pobles de la Comunitat i donar cobertura a tots els aficionats.